Sagan om Hågelby – Skrefsta, del 10, Övernattningsmöjlighet

´

Så är byggnationen igång, stugor och husvagnar blir ett billigt och populärt sätt att klara vistelsen på nöjesparken.

´

Här framför Hågelbys anrika byggnader, på den bördiga jordbruksmarken, står några av de omtalade övernattningsstugorna med olika teman. Vid samrådsmöte har J.J. Lindgren bl. a. angivit tema Skärgårdsbodar, vilket visat sig vara mycket omtyckt. Inne i stugorna hänger gamla fiskenät från förr. Ett synnerligen uppskattat inslag.

 

I anslutning till bodarna har små campingvagnar ställts upp med extrabäddar, som ett billigt alternativ till de exklusiva skärgårdsstugorna. Nämnas kan att de pittoreska roslagsstugorna passar väl in i Kyrkkullas historiska miljö.

 

J.J. Lindgren har ju varit tydlig med att barnen kan komma att begära att år efter år komma tillbaka och samtidigt byta stuga mot ett ännu äventyrligare alternativ, vilket ju här tillgodoses.

 

Så kan visionen se ut.
 

Länsstyrelsen anger i sitt samrådsyttrande:

 

"Jordbruk är av nationell betydelse. Brukningsvärd jordbruksmark får endast tas i anspråk för bebyggelse eller anläggningar om det behövs för att tillgodose väsentliga samhällsintressen och detta behov inte kan tillgodoses på ett från allmän synpunkt tillfredsställande sätt genom att annan mark tas i anspråk. (Miljöbalken 3 kap, 4 par.)

 

Kommunen bör därför i det fortsatta planeringsarbetet redovisa sina överväganden beträffande jordbruksmarken.


Kommentarer
Postat av: ulf hesselgren

Herr Lindgren är en verkligt förutseende o fantasifull man! Dessa fiskestugor är ju i sanning luxuösa o matchar Herrgården perfekt. Finns gasolvärme med gasolläckagevarnare i den flotta campingvagnen?



Ulf Hesselgren

2010-08-30 @ 19:43:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0