Sagan om Hågelby – Skrefsta del 18, Matgloben

 
 
Skördetröskan på Hågelby-Skrefsta´s högvärdiga odlingsmarker arbetar för högtryck för att hinna skörda höstens vete. Damm och agnar yr i vinden. Grävskopor lurar redan i vassen för att tugga sönder den svarta myllan till en nöjespark.

 

Det går lätt att kompensera den förstörda natur- och kulturmarken med en genialisk idé som kläckts av Katarina Berggren (s), Botkyrkas innovativa kommunalråd.

 

Ett gigantiskt klot, stort som Globen, planeras att byggas. Här skall odlas mat för att motverka den kommande världsbristen på föda och slippa långa transporter. "Fantastiskt spännande" säger Katarina Berggren.

"En klimatsmart lösning och den första i sitt sitt slag i världen och ett nytt landmärke för Botkyrka och Stockholmsområdet". (Läst i Dagens Nyheter 21 /8 2010.)

 

För säkerhets skull har Botkyrka kyrka flyttats från motorvägens närhet för att ge plats åt det nya landmärket. Matgloben, -porten till Botkyrka.

 

Att spoliera jordbruksmark för nöjespark och ersätta den med en uppblåst ballong, ett lysande hugskott och mer än långt ifrån lagom.


Kommentarer
Postat av: Sonia

Trodde det var ett aprilskämt! Var tvungen att leta fram DN för att se med egna ögon. Botkyrka måste vara ett paradis för allehanda knäppgökar, att på kommunens bekostnad förverkliga utpier. Jag har lösningen på kommunens framtida kollektivtrafik. En gigantiskt teleporteringsmaskin som kan stå på andra sidan motorvägen som landmärke. Jag kommer att få till en avsiktsförklaring direkt. Botkyrka sagolandet långt ifrån lagom...

2010-08-24 @ 13:40:31
Postat av: C-H Ramsay

Alla inovationer i Botkyrka är välkomna, om de ger arbetstillfällen året om och inte byggs på bästa jordbruksmark av riksintresse för natur och arkeologiska lämningar.

Matgloben däremot kan inte ha en ekonomiskt bärande framtid. Globen kommer att ha en norrsida (skugga) och odlingsytor i flera plan skuggar nedåt. Bygg- och underhållskostnaderna torde vida överskrida avkastningen.

Teleporteringsmaskinen inställd med knappen "DELET AV IDIOTISKA PARTIFÖRSLAGSTÄLLARE" är hittills det bästa förslaget.

2010-08-25 @ 12:16:00
URL: http://[email protected]
Postat av: ulf hesselgren

Men snälla Kommunstyrelsens ordförande, glöm föralldel inte att bygga en Triumfbåge som infart till Nöjestingeltanglet. Triumfen är väl nära? Eller???



Ulf Hesselgren

2010-08-30 @ 19:18:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0