Sagan om Hågelby - Skrefsta, del 25. Snurrighet i kvadrat

 
Vid det första planförslaget för hela området Hågelby, Eriksberg och Lindhov fanns möjligheten för medborgarna att välja mellan två förslag

  1. Hågelby nöjesparken med vindkraftverk
  2. Hågelby nöjesparken utan vindkraftverk

Fantastiska möjligheter, Hågelbyparkens exploatering var således ej föremål för val. Så ser demokratin ut i Botkyrka. Men nu var det inte det, som var det enda galna i förslagen.
 
Om vindkraftsverk skall få byggas kräver lagen bl.a att skyddsradien under verket är minst 50 meter, dvs en diameter av 100 meter.
 
I planförslaget har kommunen angivit att skyddsdiametern är satt till 50 meter. Detta var så försåtligt att ingen i kommunen avslöjade falsariet.
 
Alltså lurades man med en faktor 2.
Nu lärde vi oss i skolan att ytan beräknas med formeln pi gånger radien i kvadrat. Ytan= pi x r2
Kommunens skyddsyta blev således: 1.962 m2
Och lagens angivna skyddsyta under kraftverket skall vara: 7.850 m2.
 
Således försökte kommunens tjänstemän lura oss med att ange endast en 1/4 av vad föreskriften är beträffande skyddsytan under varje kraftverk.   
(1.962 :7.850 = 1/4)
 
Nu satte lyckligtvis länsstyrelsen stopp för utbygget av vindkraftverk av miljö- och kulturskäl. Man kan verkligen ifrågasätta kommunens politiker och tjänstemän hur sakkunniga är de egentligen. Måhända det finns andra fakta som felräknas, hemlighålls eller förvanskas i planerna för Hågelby nöjespark.
 
Bilden illustrerar den norra delen av Hågelby nöjesparkområde där kraftverken skulle placeras. En snurrande park, baserad på felräkningar skulle i hög grad ha påverkat närmiljön i hela Botkyrkaområdet.
 
Tack alla makter 
att det inte blev av. Möjligen kan makterna hjälpa oss medborgare att stoppa hela hugskottet med nöjespark och förstörelsen av natur- och kulturmarkerna vid Hågelby. Dessutom hjälpa till att bevara Skrefsta ridsällskap på den plats där de nu hör hemma.
 
Detta är en politisk fråga. 
Det är Du som är makten!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0