Sagan om Hågelby – Skrefsta del 24, Politikernas inställning

 
Nej, nu är det dags att kommentera politikernas attityd till Hågelbys nöjespark.
 
Vid ett torgmöte i Tumba centrum talade jag med en av moderaternas representant, en hedervärd gentleman. Hans inställning till nöjesparken var "att det blir väl bra med några nya arbetsplatser i kommunen". Han hade inte läst länsstyrelsens yttrande om del 1 i planprogrammet och hade således inte en aning om all den omfattande kritik mot förslaget som där framkommer.
 Hans kommentar var att kommunpolitikerna har inte tid att läsa allt!!
 
Är det verkligen så som den representativa demokratin skall hanteras?
 
I senaste Mitt I (vecka 35) redogörs för Botkyrka politikers inställning till nöjesparken, vilka några hävdar bör benämnas familjepark. Naturligtvis är nöjespark eller tivoli ett bättre ord om hänsyn tas till omfattningen av den bebyggelse som fam. Lindgren redogjort för.
 
Katarina Berggren (S) deklarerar att det blir fri entré samt att området inte skall stängslas in. Jag har varit med på tre samrådsmöten och vid dessa har det tydligt angivits att del 2 av parken, den med vattenland och äventyr m.m. skall stängslas in för att kunna avgiftsbeläggas.
 Dessutom kräver J.J.Lindgren att marken skall ägas av exploatören, dvs fri grund.
 
Moderaterna är för en park för att det kan skapa arbetstillfällen, men hävdar att fornlämningarna ej får skadas och att trafiken löses. (M) glömmer att ställa kostnaderna för parkens etablering mot behovet av att lösa renoveringen av miljonprogrammets nedgångna bostäder i Alby. Det skulle verkligen ge nya arbetstillfällen. (Se SvD 28/8 2010)
 
Mats Einarsson (V) lyckas än en gång förirra sig i ologik. Han jublar över att privat kapital sätts in i projektet men bortser tydligen från avkastningskravet från fam. L., och att projektledaren för projektet är Staffan Holm, som köpt Skrefsta gårds herrgård, och som i avtal markerat att herrgården skall lösas av fam. Lindgren om störningar från väg och nöjespark uppstår.
 Voila! Så enkelt kan Lindgren flytta in i denna pärla.
 Einarsson vill inte kalla det exploaterade Hågelby för nöjespark, -"det är fel" säger han!
 Månne blir det inte något nöjsamt att där vistas, skulle kanske missnöjespark vara bättre?
 
(KD) och (FP) accepterar parken men ställer vissa krav för acceptans. Dessa krav kommer inte att kunna uppfyllas, varför de borde rösta nej.
 
Centerpartiet (C) och Miljöpartiet (MP) säger nej nu i elfte timmen av miljöskäl. Hedervärt, bättre sent än aldrig.
 
Botkyrkapartiet (BP) har sagt tydligt nej ända från början av den första presentationen av förslaget –år 2007. "Ett oerhört slöseri med skattemedel. Bara att flytta ridverksamheten i Skrefsta kostar gigantiska summor. Kulturmiljön, odlingsmark och arkeologiska lämningar har ett oersättligt värde för hela regionen och Sverige och måste skyddas".
 
Tullingepartiet (TP) kräver folkomröstning.
 
Min fråga är: Är politikerna tillräckligt kompetenta för att besluta i viktiga frågor. Se Länsstyrelsen yttrande.
 
I denna viktiga fråga
för Botkyrka och dess innevånare, finns det bara en lösning nu inför valet. Se  http://botkyrkapartiet.se/blog/

/C-H Ramsay, 2010-09-01

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0