Botkyrka, följ Salems exempel! Skrota nöjesparken!

Vad vill Botkyrka? Följ Salems exempel, skrota nöjesparken!
 
Salems kommun har visat planerna för ett nytt centrumbygge i Rönninge. Planerna har bestått av en ombyggnation av ett busstorg, ianspråktagande av park- och boulebana för att bebygga ytan med ett 4-våningars huskomplex och till råga på allt ett 10-vånings kompakt höghus mitt i centret.
 
Kommuninnevånarna har fått utförlig information om detaljplanen via brevlådan, kommunens hemsida och genomfört samråd. Samrådet samlade ett stort antal medborgare, vars synpunkter noga noterades i protokoll och besvarades insiktsfullt. Mötet leddes professionellt av en ordförande.
 
Medborgarna gavs slutligen möjlighet att besvara en enkät med noga preciserade frågor om detaljplanen.
Moderaterna i kommunledningen backar nu efter massiva protester mot byggnationen i Rönninge centrum. Politikerna har således noterat att det råder ett omfattande missnöje med förslaget, vilket förstör den småskaliga idyllen med kompakt skugga, trängsel och blåshål.
 
Heder åt politiker som kan visa hänsyn till medborgarnas synpunkter och ta konsekvenserna genom att skrota ett dåligt förslag. Så sätter man sig på kartan som en klok och demokratisk kommun!
  
Men så har vi ju Botkyrka kommun. I Botkyrka råder diktatoriska fasoner. Samråd som hållits har framstått som en parodi.
 
Den politiska majoriteten, även påhejad av borgerligheten, har pekat ut den allra sista pärlan i herrgårdslandskapet Hågelby, som en utmärkt plats för ett nöjesfält.
 
Där finns högvärdig jordbruksmark, som f.n. brukas av AlfaLavall, där finns arkeologiska lämningar, såväl utgrävda som outforskade, där finns den absolut bevaransvärda gröna Bornsjökilen, som spridningskorridor för alger, svampar, växter och djur, och där finns hästar med ridverksamhet för kommunens ungdomar och äldre.
 
Allt detta vill man föröda och sälja eller lämna över till den nöjesparkfixerade familjen Lindgren AB, vars enda meriter är att med kommunalt stöd från Stockholms kommun ha drivit Gröna Lund. Nu stampar man i marken och klappar på kommunens port för att redan nu få förhandsrätt att börja bygga tältstad och husvagnsgetto på åkermarken.
 
Såväl detaljplanen som begäran om upphävande av strandskyddet kring sjön Aspen har medfört grava anmärkningar från såväl medborgare, Botkyrka ridsällskap, Naturskyddsföreningen, Länsstyrelsen, Länsmuséet samt boende vid Skårdal med flera.
 
Nu Botkyrka kommuns politiker, sätt Er på kartan som en demokratisk kommun.
 
Framhärda inte halsstarrigt vidare med planerna på Hågelby Nöjespark.
Låt nu Botkyrka lämna epitetet demokratisk diktatur.
Skrota Nöjesparken!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0