Faksimil av brev från kommunen den 2011-04-01

                                              
 
 
Till alla som aktivt deltagit med synpunkter på Hågelby Familjepark.
 
Vi inom kommunstyrelsen har som målsättning att göra många förbättringar och utvecklingar inom Botkyrka kommun, så att våra medborgare kan trivas och känna sig väl tillrätta med såväl arbete som fritid och därvid trivas i vår kommun som goda skattebetalare.
 
Ett led i detta arbete har varit att omdana Hågelby gamla jordbruksområde till en storslagen areal för en fullvärdig trivsel- och underhållningsyta. Till denna stora omgestaltningssatsning har vi fått ett mycket stort stöd från Familjen Lindgren AB som ansvarar för planering av upplevelseinnehållet mm.
Ytterligare en ovärderlig fördel är det stora antal nya arbetsplatser som kommer att nyskapas för en mycket lång tid framöver.

 Vi har också tagit del av ett stort antal inkomna synpunkter, yttranden och andra inlagor från myndigheter, organisationer och privatpersoner boende såväl inom som utanför kommunen.
Dessa synpunkter har vi begrundat med stor omsorg och insikt. Efter mycket moget övervägande och med hänsyn till kommunens policy där vi bland annat säger att:

  • Botkyrka skall utvecklas i en klart positiv riktning men med klok sparsamhet med kommunens pengar.
  • Kommunen skall bättre ta till vara Botkyrkabornas synpunkter, idéer och förslag och låta dem påverka kommunens utveckling.
  • Botkyrkaborna skall trivas och ha tillgång till en kvalitativt välskött natur med stora möjligheter till fritidssysselsättning som kan stimulera sundhet och hälsa.

Mot denna bakgrund finner kommunstyrelsen att projektet Hågelby Familjepark svårligen uppfyller de stora krav som vi själva ställer på våra framtidsplaner.
Dels är den ekonomiska utfästelsen ännu inte helt tillgodosedd och dels mäktar kommunen inte med att tillfullo driva den gigantiska utbyggnadsplanen i enlighet med vår uppdragsgivares önskemål.
 
Vårt beslut är härmed tillkännagivet och riktas till dem som idogt arbetat mot förslaget.
 
Botkyrka den 31 mars 2011

Signatur
KB
Kommunordförande
Botkyrka kommun  

OBS Aprilskämt!
      Tyvärr


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0