Botkyrka kommuns misstag kostar skattebetalarna stora pengar *2011-12-01

 
                                     En värld utan misstag
 
Botkyrka kommun måste böta 2,6 miljoner kronor (läst i Mitt I 22/11-11).
 
Tjänstemännen har av någon anledning inte klarat av handläggningen av de funktionshindrades rätt till bostad inom rimlig tid.
 
"Det har funnits brister i planeringen i kommunen. Vi satsar nu på att stärka handläggningen för att bättre kunna förutse kommande behov" säger Anna Saaristo, chef för vård – omsorgsförvaltningen". Ja, det var verkligen på tiden!
 
Hur många fler "misstag" som kostar skattebetalarna stora pengar finns på kommunens "CV"?
Hur mycket kostade den felbyggda Fittjarondellen som måste rivas och byggas om på grund av farlig utsmyckning? LÄNK
 
Hur mycket kostade det skattebetalarna att kommunens tjänstemän inte klarade av att skriva en korrekt detaljplan till Skårdal? Vissa formalia fattades i handlingarna. Ny detaljplan presenteras snart i en ny utställning för nya pengar. Dessvärre rättas inte alla felen.
 
Det är skandal att kommuntjänstemännens klantighet o bristande kompetens förorsakar skattebetalarna stora och onödiga kostnader, pengar som behövs inom vård skola och omsorg. I den privata sektorn skulle det vara fullkomligt oacceptabelt att missköta sina åliggande och förorsaka extra kostnader för företaget. Då får du gå!
 
NU TILL BOTKYRKAS STORA FÖRÖDANDE MISSTAG – DEN PLANERADE FAMILJENÖJESPARKEN I HÅGELBY!
 
Planmonopolet utnyttjas hänsynslöst och misstagen staplas på varandra "men vi har alla med oss"-attityden härskar bland politikerna.
 
En stor del av kommuninnevånarna har sina djupa hembygdsrötter i annat land och har därför svårt att sätta sig in i de värden som riskerar att förintas i Hågelby-Skrefsta. Språksvårigheter blandat med bristande och förskönande information om familjeparken försvårar ytterligare ett ställningstagande för alla de utlandsfödda kommuninnevånare som faktiskt vill bevara kulturmarken som den är.
 
Botkyrka kommun har definitivt inte alla med sig i det allt mer vansinniga Nöjesparksprojektet. Men just för att Botkyrka kommun är Botkyrka kommun kan detta projekt gå vidare in absurdum!
 
Vilka tjänar på att Hågelby förvandlas till en nöjespark?
 
Vi citerar Einstein "Bara 2 saker är oändliga, Universum och Mänsklig dumhet. När det gäller Universum är jag inte så säker."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0