Skriv Din åsikt om detaljplan del 1 över Hågelby nöjespark ◊ 2011-01-17

  
Skall man acceptera att det kommer att se ut så här i Hågelby?
 
Detaljplan del 1 finns nu i den senaste versionen på utställning i kommunhuset och i medborgarkontoren. Synpunkter skall vara inlämnade senast den 2 februari 2011. Den som ej lämnar synpunkter har heller ingen rätt att senare överklaga antagandet av denna detaljplan. Det är således viktigt att Du som har anmärkningar nu kommer in med ett yttrande!
 
Skriv t.ex. så här:
  
Botkyrka kommun
Samhällsbyggnadsförvaltningen
147 85 Tumba
 
Yttrande över detaljplan för del av familjeparken i Hågelby i Botkyrka kommun.

  • Bornsjökilen, den gröna kilen i Botkyrka, kommer vid denna omfattande exploatering att helt förstöras för all framtid.
  • Delar av Bornsjökilen omfattas också av riksintresse för natur- och kulturvård.
  • Strandskyddet runt Aspen och Elvestaån samverkar med Bornsjökilens skydd av djur- och växtliv.
  • Den högvärdiga (klassad 5 av 5) jordbruksmarken i Hågelby kommer att försvinna under hus och asfalt enligt detaljplanens beskrivning.
  • Hästverksamheten vid Skrefsta finns inte beskriven i denna detaljplan, trots att verksamheten redan vid första etappen (del 1) kommer att bli starkt påverkad av camping och stugbyar mycket nära hästhagarna. Jag hävdar att det är en allvarlig brist i denna detaljplan att utesluta en redovisning hur hästverksamhetens framtid skall lösas.
  • Det är omöjligt att göra en sakenlig bedömning av den aktuella detaljplanen, när inte hela planområdet redovisas i detalj.

Sammanfattning:
 
Jag hävdar att det är helt omöjligt att förena riksintresset, gröna kilens bevarande, strandskyddet, bevarande av högvärdig jordbruksmark samt en fungerande ridverksamhet med denna detaljplans utformning och innehåll, trots alla förskönande omskrivningar.
 
Hågelbys unika natur- och kulturområde skall bevaras oexploaterat för framtidens generationer i Botkyrka. 
  

Botkyrka den 2011-xx-xx
 
Namn NN
 
Adress:

 

 
Kan även sändas som e-post till:   [email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0