Botkyrka kommun och ridverksamheten i Skrefsta * 2011-11-08

Ridsällskapets arrenderade betesmark 
                                   Ridsällskapets arrenderade betesmark
 
Dags för ryttartävlingar i Skrefsta! Förhoppningsfulla ryttare fyller snart fältet utanför ridhuset med sina hästtransporter från när och fjärran.
Vackra välputsade hästar med flätade manar sadlas på och värms upp inför den stundande tävlingen. Prisrosetter hägrar!
 
Stora offer görs för att få hålla på med sin älskade hästsport, att få äga en häst.
 
Hästsporten engagerar många unga i vårt land och kommer på 2:a plats efter fotboll. Inom hästsporten finns utrymme för flickor. Forskning visar att föreningsidrotter har en stark ställning i ungas liv samt att betydelsen för folkhälsan är otvetydig.
Botkyrka kommun har klart deklarerat att de vill värna om ridverksamheten i Skrefsta.
Men hur är det med det?
 
 
 
Den planerade nöjesparken tränger undan ridverksamheten, den måste bort. Stallar, ridhus och andra byggnader och all betesmark kommer att tas över av familjen Lindgren AB och få ett annat innehåll.
Kommunen förklarar (i antagandehandling 29/4 2011) att det är möjligt att samordna
BRS verksamhet med första etappen av nöjesparken under en övergångsperiod".
 
Vad den övergångsperioden innebär är det ingen som har en aning om.
Helt klart är att verksamheten bl.a. tävlingar måste upphöra eller minska rejält. Det tänkta campingområdet är projekterat på hela åkermarken ända upp till ridhuset. Någon plats för ryttarnas skrymmande hästtransporter kommer följaktligen inte att finnas.
 
På så sätt "värnar" Botkyrka kommun om rid- och ungdomsverksamheten i Skrefsta.
 
Kommunens handlande i denna fråga går stick i stäv med den av kommunen beställda hästutredningen "projektrapport Häst och Ridverksamhetens framtid i programområdet". LÄNK

 
Utredningen säger bl.a. "om inte verksamheten skall hamna i ett vakuum på grund av osäkerhet vad gäller BRS framtid på Skrefsta Gård med negativa konsekvenser för verksamheten och anläggningens status, fordras att Botkyrka kommun tar ställning beträffande föreningens framtida lokalisering i det pågående arbetet".

Hästverksamheten hänger i nuläget i luften, någon ny lämplig plats finns inte föreslagen, inga utredningar jämsides med planarbetet finns. Osäkerheten är stor.
 
Så illa värnar Botkyrka kommun om ridverksamheten i Skrefsta.
 
Vidare: Är Botkyrka kommuns innevånare verkligen villiga att betala den kostsamma flytten och återuppbyggnaden av ridverksamheten på annan plats? Är medborgarna tillfrågade?


Kommentarer
Postat av: Christian Johansson

Enligt Botkyrka kommun har man fram till medio november lagt ner ca 4000 timmar(!) på utredning omkring nöjesparken. Man har även lagt ner drygt en halv miljon kronor i beställda utredningar.

När man ställer frågan om Familjen Lindgren AB har betalat sin del får man inga svar. När man ställer frågan om vilka som står för risken om den s.k. "familjen" skulle hoppa av projektet får man inga svar.

När man ställer frågan om kommunen över huvud taget har gjort någon ekonomisk kalkyl över hur affären skulle påverka kommunen får man inga svar.

Samtidigt vet vi att det finns korruption inom kommunen, inte minst deltog ett antal anställda/förtroendevalda vid ett speciellt midsommarfirande på Skrefsta Gård som f.ö. ävgs av underhuggare till Familjen Lindgren AB. Detta kan och brukar definieras som mutor, något som är olagligt. Vad säger Berggren om detta? Hon tiger som muren och gör som strutsen - hoppas att det otäcka försvinner om man gör sig osynlig...

Dags att kontakta Uppdrag granskning och övriga granskande program?

2011-11-11 @ 19:05:09
Postat av: Petter

Det är knegare, tjänstemän och politiker inblandade i kommunens korruption. Alla skor sig på sitt sätt. Ärliga har inte en chans. Vem vill bli utmålad som tjallare eller bli av med jobbet. Ett litet enkelt exempel. Titta bara på olovlig reklamskyltning. Vissa företags reklamvepor åker bort inom en dag och andra aldrig.

2011-11-23 @ 22:07:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0