Exploateringsavtalet och detaljplan 1 har baxats till beslut



I Botkyrkas Hågelby har medborgarna sitt naturparadis. Herrgårdslandskap med åker, äng och arkeologisk historia mitt i den viktiga Bornsjökilen.

I kommunens maktkorridorer tjänstgör Katarina Berggren som begravnings-entreprenör på uppdrag av testamentsjuristen J.J. Lindgren. Nu närmar sig Hågelby´s kremering av eldbegängelsemästaren Peter Nyberg. Moderater och riskkapitalist från Norge står för ritualen och lovsången.

I Hågelby glöder löven, det ryker från ekarnas brända stammar. Åkergrödan och hästarna är svedda av elden, det luktar bränt kött och hår.
Det vackra livet har nått sitt slut. Evighet råder.

Ur askan stiger nu den manipulative ord- och lagvrängaren Lindgrens campingfält med husvagnar. Medborgarna vet vad det innebär. Bostadslösa, tjuvar och laglösa individer på flykt undan ett vanligt socialt liv tar över och tränger undan Botkyrkabornas rätt till markerna.

Begravningsentreprenören gnuggar händerna: ”Det här är mycket spännande. Kommunen kommer att tjäna pengar och vi tar med oss erfarenheterna till alla kommande kommunala projekt”.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0