Kommunfullmäktige i Botkyrka kommun den 2012-06-14

 
                                     Det som göms kommer åter 

En otrolig uppvisning i hur dåligt kommunpolitik kan fungera! En uppvisning i kapital okunskap och en förvånansvärd ovilja (= bristande kompetens) att sätta sig in i nya fakta, som överraskande kom fram under Fullmäktige!

Vi talar alltså om kommunfullmäktiges möte den 14/6 i Hallunda där nöjesparksprojektet i Hågelby skulle beslutas!
 
Dan Gahnström Mp tycktes vara en av få politiker som satt sig in i det komplexa, röriga och svårtydda exploateringsavtal som förelåg för beslut. Dan G. hade nystat i det norska riskkapitalbolaget Adolfsengroup som nu trätt in i Fam.Lindgren AB och förklarade för auditoriet att via företagen Nordic Healthcare Holding AS och Hospitality Invest AS hamnade Adolfsengroup som ägare i Capital Limitid Partnership II med säte i skatteparadiset Jersey!

"Inget olagligt i sig, men i andra sammanhang är vi kritiska till sådana företag, särskilt i den här kommunen" enl. Dan G.
 
Ulla Ludvigsson BP hade också noga satt sig in i exploateringsavtalet. Ulla L. yrkade att avtalet skall underställas en oberoende juridisk granskning. Vid genomgången av alla avtal, sidoavtal och tilläggsavtal med bilagor har hon funnit att många delar är lagstridiga. Ulla L. framhöll vidare att partiet vill försvara skattebetalarnas pengar och menade att det var bedrövligt att ingen ville debattera avtalet för att inte längre fram råka i svårigheter p.g.a. avtalets utformning och gynnande av enskild företagare.
 
Hur gick det sedan?
 
Politikerna käbblade om vem som först hittade på den fantastiska idén om spårbunden trafik till Hågelby en stund och vidare hur viktigt det är att ta bra bröllopsfotografier med Hågelby som bakgrund.

Så småningom röstade S,M, V, KD och FP för en förintelse av det bästa Botkyrka har, nämligen en fantastisk naturmiljö med rikligt med arkeologiska lämningar och ett herrgårdslandskap, unikt idag så nära storstaden.
 
Ingen av alla dessa opolitliger i församlingen drog öronen åt sig inför den grava kritiken av det viktiga exploateringsavtalet.
 
Detaljplan 1 + exploateringsavtalet, det var ju det som skulle avhandlas.

Varför då tala om 1000 st sommarungdomsplatser + 200 fast anställda när det de facto bara handlar om ett fåtal nyskapade arbetsplatser i stugbyn, tältområdet och husvagnscampingen i den första byggetappen. Är inte det att vilseleda!

Alla utlovade arbetsplatser kan ligga mycket långt fram i tiden! Om de kommer alls!
 
Och då är de fina markerna i Hågelby Skrefsta dessvärre irreversibelt borta, för några futtiga arbetsplatsers skull.
 
(Vid Flottsbrons husvagnscamping- och stugby finns bara 3 – 4 st anställda.) 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0