Norsk riskkapitalist tar över Hågelby – Skrefsta * 2012-06-03

 
                                 Kapitalets giriga fingrar kräver allt mer
 
Adolfsengroup, ett norskt riskbolag "is always looking into new areas to invest" stiger in i Nöjesparksprojektet i Hågelby och en norsk styrelseledamot Tord Johan Eide, 610319 tar plats i Familjen Lindgren AB, (org. Nr 554764-3626).
 
Riskkapitalisters idè är att satsa stort på vinstbärande projekt och snabbt få en stor vinst på insatt kapital och föra ut pengarna till något säkert "skatteparadis".
Vinsten från Nöjesparken kommer inte Botkyrkas innevånare till del. Tvärtom, de riskerar att få ta smällen på skattesedeln och få sämre samhällsservice när riskbolaget drar vidare. Dessutom har de förlorat änglamarken i Hågelby!
 
En riskkapitalist satsar inte pengar på en liten gullig familjepark, som fortfarande Botkyrkas ansvariga politker hävdar att det skall bli och många innevånare i kommunen fortfarande tycks tro att det blir.
Nej, här skall byggas fantastiska upplevelsemaskiner och attraktioner som skall dra 1 miljon besökare per år.
Det blir en gigantisk och bullrande Nöjespark!
Räcker inte marken till för att skapa pengavinsterna finns mer mark fram till motorvägen eller den fina jordbruksmarken ner mot Elvesta att bebygga.
 
Det är bara att läsa det omfattande exploateringsavtalet för att förstå den förkrossande förintelse, som kommunens sista samhällsnära paradis nu utsätts för!
 
Rundhänta optioner och avtal (Intentionsavtalet, tomträttsavtalet, exploateringsavtalet, sidoavtal, tilläggsavtal, nyttjanderättsavtal) gör det lätt för Familjen Lindgren AB att friköpa Hågelby –Skrefsta marker och byggnader och sedan snabbt sälja vidare till 3:e person, riskkapitalbolaget i Norge! Se exploateringsavtalet på hemsidan  www.hågelby.com
 
Nu äntligen är Botkyrka kommun med i "Den stora Världens lek" bland riskapitalister och skattesmitare och sätter sig därmed på den åtrådda kartan!
 
Se vad Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson säger i deras film (19 min.) "Hågelby, Änglamark eller Nöjespark"  Länk

 


Kommentarer
Postat av: Petter

Är TV kontaktat? Varför plockar man inte upp detta totalt vansinniga projekt till granskning i media?

Obehagligare människa än Katarina Berggren får man leta efter.

2012-06-03 @ 21:18:42
Postat av: Gunilla Nuse o C-H Ramsay

Tack för kommentar. Jo, Uppdrag granskning har fått allt grundmaterial, de är intresserade. Vi jobbar vidare med dem. Betr. K. Berggren har vi ingen avvikande uppfattning än den Du anger.

Förresten har Du läst dagens inslag i DN om MP avståndstagande från tivoliprojektet i Hågelby. Nu är det således MP, BP, TUP och SD som är emot.

Det är skamligt om inte M och FP tar sitt förnuft till fånga och går emot S-förslaget.

2012-06-04 @ 11:46:01
URL: http://hagelby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0