Året som gått i Botkyrkas´s nöjesparkssyndrom * 2013-12-31

 

 

I sköna maj 2013 ja då var det dags för kommunen att återigen och för 3:e gången presentera en nygammal version av detaljplan 1 för nöjesparken.

 

Under höstmånaden september 2013 slog Regeringen fast att något upphävande av strandskyddet vid Aspen och Elvestaån (Katarinas Dike) inte kunde ske. Strandskyddet ligger således kvar! Och detaljplanen måste återigen omarbetas!

 

Så i Luciatider 2013 tycker Samhällsbyggnadsnämnden i Botkyrka att detaljplanen är så bra och uppiffad att den kan ställas ut igen!

 

Men sedan en tid har det pyrt och jäst runt Hågelbyprojektet. Projektledare och investerare är otillfredsställda, otåliga och griniga.
Så lagom till ”julefrid i varje hus” får några tjänstemän i kommunhuset personlarm av rädsla för Staffan Holms hotfulla attityd. En verbal yxa hållen av Staffan Holm florerar.

 

För att om möjligt rädda den problemfyllda nöjesparksaffären tar Staffan Holm sk time out.
Om han stoppat undan yxan, ja det får år 2014 utvisa.

 

Vi som bloggar om Hågelbyeländet (sedan år 2010) kan inte annat än att önska ett Gott Nytt Hågelbyår. Vi tycker att följande citat från bibeln på något sätt passar in på året som gått i Hågelby Skrefstas kulturmarker:
”Om trädgårdsmästaren finner att fikonträden inte ens på tredje året bär frukt, slipa yxan och hugg dem ned”.

 

PS Har ni missat turerna runt yxan i Botkyrka – Hågelby? Varsågoda här är länkarna till Södra Sidans utmärkta artiklar om kommunens problem.
Mycket läs- och tänkvärt!

 

LÄNK1   LÄNK2   LÄNK3   LÄNK4


Kommentarer
Postat av: Rolf Carlson

Utomordentliga artiklar om Hågelby. Fortsätt så.
Hav en skön Nyårshelg. Roffe i Vretarna

2013-12-31 @ 18:55:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0