Hågelby Stallförening PRESSINFORMATION Tumba 5 Dec 2013 Kommunens agerande tvingar Hågelbystallet att lägga ner!

                                                                 Källa:  Hågelby Stallförening

 

 

En sportverksamhet med majoriteten tjejer får inget aktivt stöd av Botkyrka Kommun trots löften!

 

Stallföreningen tvingas nu lägga ner sin verksamhet trots Botkyrka Kommuns löften i samband med planering för den nya nöjesparken i Hågelby-Skrefsta-området. Löften som givits både skriftligt och muntligt ang. kommunens aktiva medverkan till godtagbara ersättningslokaler.

 

Kommunen har nyligen antagit ett politiskt program för idrott och sport där främjandet av tjejidrott har hög prioritet.

 

Det är beklagligt att ansvariga politiker inte tar tillfället i akt att stödja och satsa på en tjejsport som ridning och tävling, utan verkar se detta enbart som en privathobby för välbeställda.

 

Kommunens inställning är att de av dem utpekade lokalerna med stora renoveringsbehov, är tillräckligt för att uppfylla det löfte om ersättningslokal man givit. Vi vill inte tro att Kommunens ljumma inställning kan ha något att göra med att Stallföreningen flera gånger överklagat i ärendet om ny nöjespark i området.

 

Stallföreningen vill att kommunen tar upp tråden om användbar ersättningslokal igen och då även diskuterar finansieringen så att frågan får ett hedersamt slut.

 

Här har vi en chans att göra något med positiva avtryck för främst kvinnors och tjejers sport i kommunen!

 

/Hågelby Stallförening


Bloggkommentar:

 

Att hästsporten med åren utvecklats till en betydande näring och står för en ansenlig andel av BNP, det har politikerna i Botkyrka ännu inte förstått.

 

Hästsporten i Sverige omsätter i samhället 46 miljarder kronor, genererar över 4 miljarder i skatteintäkter och skapar sysselsättning för motsvarande 28 000 heltidstjänster.

 

Se länken ”Hästen i Sverige”  http://hippocampus.slu.se/hasten.pdf


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0