Yxhugg går igen * 2013-12-16

 

 

Det stormar kring Hågelby´s riskfyllda nöjesparksprojekt. Läs Södra Sidans väl underbyggda reportage om fallet, LÄNK1 och LÄNK2.
Det är uppenbart att Botkyrka kommuns långtgående planer och bristande kompetens ställer till problem.
Riskapitalbolaget Adolfsen Group i Norge börjar tappa tålamodet.

 

Uppenbart är också att kommunen skapar arbetstillfällen åt vaktbolag, jurister, JO, EU, Förvaltningsrätten, Länsstyrelsen, Kammarrätten och Regeringen.
Arbetstillfällen, som kostar skattekollektivet pengar. T.ex. har advokatfirman Lindahls i Malmö hittills kostat c:a 4 miljoner för Hågelbyprojektet.

 

Så till Staffan Holm, som vill fylla igen vad han kallar ett ”sumphål” med enorma massor byggavfall för att ”tillskapa” bl.a. en väg från E4 in i nöjesparksområdet.

 

”Staffan Holms Sumphål” visar sig vara ett lövträdsrikt större naturområde norr om den gamla skidbacken, mellan Eriksbergs industriområde och motorvägen. Ett naturområde som med sina lövmassor effektivt skärmar av buller och partiklar från E4. En uråldrig sumpmark med metertjockt torvlager på blålergrund, en av många värdefulla ekotjänster i Botkyrka. Hela detta område kan vara en skyddsvärd biotop, en inventering bör utföras.

 

Vem bekostar det arbetet och den vägen och vad kostar de förlorade ekotjänsterna?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0