Luftburna partiklar i Alby hälsofarligare än väntat * 2013-07-15

 

 

Såväl Dagens Nyheter som Svenska Dagbladet har i dagarna tagit upp problemen med luftföroreningar.

 

Långvarig exponering för luftföroreningar ökar risken för lungcancer, även om de uppmätta nivåerna av partiklar i luften ligger under EU´s gränsvärden. Det visar en stor studie som nu publiceras i vetenskapstidskriften The Lancet Oncology.

 

Göran Pershagen, professor vid institutet för miljömedicin vid Karolinska Institutet, säger: ”Det tycks finnas ett linjärt samband mellan halten av föroreningar och partiklar och hälsorisken”.

 

Med ledning av ovanstående är det rimligt att förutsäga att lungcancerfallen kommer att drastiskt öka i Alby och närliggande områden på grund av den ökande belastningen från de bilburna nöjesparksbesökarna.

 

Vad gör då kommunen åt det allvarliga problemet med dessa hälsorisker? Jo, de ökar antalet miljöbilar i kommunens bilpark! Är det någon som tror att det räcker!

 

Den enda strategin att skona Albyborna från ytterligare miljöbelastning och ohälsa är att avbryta planerna på den trafikgenererande nöjesparken.

 

Ni vet väl att Ni kan yttra er om Hågelby nöjespark t.o.m. den 31 juli. Kommunen har på sin hemsida öppnat en möjlighet att där svara på vad Du som medborgare anser om nöjesparken. Passa samtidigt på att läsa ”Miljökonsekvensbeskrivningen” om Hågelby, där allvarliga fakta redovisas mot en exploatering.
Det är just det dokument som kommunen undanhöll medborgarna vid tidigare utställning.
Var så goda här kommer LÄNKEN till hemsidan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0