Moment 22 i Hågelby nöjespark * 2013-07-23

           Vänstervindar är alltid lika farliga, varifrån de än kommer
 

I sociala medier läser vi en kommentar av Mats Einarsson (v) med anledning av vår förra blogg om luftföroreningar i Alby.

 

Einarsson skriver: ”Hågelbyleden måste dras i ett nytt läge om problemet ska kunna lösas - bort från bostäderna i västra Alby och istället genom industriområdet längre söderut (vid Kumla Gårdsväg). För att det ska bli ekonomiskt möjligt behöver bl.a. Familjeparken komma till stånd. Det är givetvis inte det enda argumentet för Familjeparken, men att den möjliggör en lösning av trafiksituationen i Alby var en viktig pusselbit i kommunens ställningstagande”.

 

Så vitt vi kan förstå av Einarsson´s inlägg måste nya vägen byggas för att betjäna nöjesparken, samtidigt som nöjesparken måste byggas för att finansiera vägen. Här råder moment 22.

 

Sakkunniga personer är ense om att det är endast minskad trafik som kan förbättra luftmiljön. I det perspektivet framstår nöjesparken som en mycket problematisk och orimlig lösning för att förbättra luftmiljön med sina 1 000 000 prospekterade besökare per år till nöjesparken.

 

De sydvästliga vindarna som dominerar i området sprider trafikens luftföroreningar även från den nya vägen till ett redan drabbat Alby. Problemet har bara flyttats en bit bort. Vindarna frågar inte politikerna om lov.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0