Rättssäkerhet i Botkyrkas glashus * 2014-01-30

                                    Den som kastar första stenen

 

 

Botkyrka kommun anmäler skolinspektionen till JO!

 

Tro det om ni vill, Botkyrka är irriterad på myndighetens korta remisstid! (Mitt i 28/1)

 

Kommunen är också irriterad på att röda dagar ingår i remisstiden så att svarstiden blir ännu kortare. Kommunen säger att det är en fråga om rättssäkerhet.

 

Kommunen kritiserar skolinspektionen men har hanterat remisstiden för Del av detaljplan för Hågelby familjepark på exakt samma sätt!!!
Här kastas sten när man sitter i glashus.

 

Ett antal medborgare har framfört kritik till kommunen att remisstiden för Hågelby var för kort. Tio dagar bestående av klämdagar och röda dagar gick bort från Hågelbys remisstid på grund av jul och nyårshelger. Dessutom var öppettiderna begränsade på kommunhuset där utställningen fanns fysiskt.
Även Länsstyrelsen kontaktade Botkyrka kommun angående den korta yttrandetiden, ingen notis togs dock från kommunen.
Metoden att lägga utställningar på obekväma tider det är något som politikerna i Botkyrka kommun borde hålla sig för goda för.

 

Bristen på rättsäkerhet, som upprör kommunen i Skolinspektionsfallet, var är den rättsäkerheten gällande utställningen om Nöjesparken i Hågelby?

 

Oviljan och ett totalt oförstående från kommunens sida att förlänga utställningstiden för Nöjesparksprojektet var slående.
Det är nämligen bråttom nu, exploatören trycker på med alla medel. Att förlänga tiden var inte möjlig, då hinns inte ärendet med till fullmäktigemötet den 27/3 enligt planarkitekten på kommunen.

 

Det är mycket bråttom nu!

 

Medborgarnas förtroende är skört som glas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0