En hästutredning tillsätts igen * 2014-06-27

 

 

Vi läser i Södra Sidan av den 19/6 att en ridklubb i Riksten önskar att Botkyrka kommun köper in ett stort tält som klubben använder till både häst- och hundsport. Klubben har inte själv råd att köpa tältet, som ägs av Peab.

 

Tyvärr, Botkyrka kommun är mycket dåliga på att stötta denna typ av sport (till stor del en flick- och kvinnosport). Men kommunen svarar att en utredning skall tillsättas, ledd av en konsult.

 

I norra Botkyrka pågår en massiv ”avhästning”. Hågelbyhästarna är utkörda, Hammarbys stall är också snart tomt. En dyr hästutredning, tillsatt av kommunen, gjordes i samband med planerna på den s.k. nöjesparken.
Botkyrka Ridsällskap var då tvungna att börja slåss för sin fortsatta existens, (och kan fortfarande vara starkt hotad när arrendeavtalet går ut 2023).
Hästutredningen var mycket omfattande och pedagogisk. Märkligt nog, den utredningen redovisades inte i MKB (miljökonsekvensbeskrivningen) för detaljplan Hågelby! Den försvann från handlingarna. Troligen var den för obekväm, eftersom den var kritisk mot en etablering av nöjespark i Hågelby.

 

Varför i fridens dar beställa en ny hästutredning av nyinsatt konsult för nya pengar? -Använd den kunskap som redan finns. Klart är att häst- och hundsporten är viktiga. Satsa på dessa nu. Det finns ju behov att i alla delar av kommunen lätt kunna nå en sådan sportanläggning.

 

Botkyrkapartiet (BP) har däremot med det i sitt partiprogram, vilket bl.a. presenteras i partiets miniskrift "Lillgulan", där står:
Kreativa fritidsaktiviteter - nya utrymmen för ridsporten i Hågelby”.
Se vidare BP ettårsplan (sid 10) och BP flerårsplan (sid 6).

 

Mellan 20 – 30 miljoner skattekronor har försvunnit i tomma intet på den havererade nöjesparken. Det projektet var verkligen dödfött redan i planeringsstadiet, och att satsa så mycket pengar på ingenting är extremt klandervärt.
Någon liten klocka borde ha ringt i det politiska klustrets öron! Men är örat lomhört och sjukt av tinnitus med inslag av inkompetens, så går det så här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0