Exploria, Subtopia, Ekotopia - Överetablering i den röda clownnäsans kommun *2016-04-10

 
                                                 Lagom är bäst

 


Europas största nöjespalats kan mycket snart öppna i Fittja enligt företaget Äventyrslandet i Stockholm AB.
Gokart, lekland med temavärldar, lasergame, bowling, restauranger m.m. allt på 20.000 m2 i Coops gamla lokaler i Fittja. Och kanske t.o.m. några skräcködlor kan få plats.
Namnet är Exploria!
Ekotopia, vinnaren i markanvisningstävlingen får konkurrens! Ja, hela nöjesparks-projektet i Hågelby, så hett efterlängtat av Botkyrkas politiker, ser ut att bli tvunget att konkurrera med Exploria i Fittja.
Visst väcks nu en stilla undran. Hur planerar de styrande i Gröna huset? Två stycken ”störst i Europanöjesetablissemang” inom 5-6 km från varandra i Botkyrka, kan det vara ett lyckosamt koncept.

 

En mycket god idé är väl nu att lägga hela nöjesparkskonceptet i Hågelby i en väl tillsluten sopsäck och aldrig mer öppna den säcken!

 

Fördelarna att skrota exploateringen i Hågelby synes vara många. Ekosystemet i Hågelby-Skrefsta bevaras, den väl inarbetade men sedan länge hotade ridverksamheten i Skrefsta får äntligen arbetsro och mer betes- och odlingsmark och slipper dessutom en kostsam flytt, trafiksystemet blir inte så belastat, Gröna kilen skyddas och medborgares skattekronor räddas.

 

En nöjesparksetablering i Hågelby – Skrefstas historiska jordbrukslandskap är så långt ifrån hållbart en miljökommun kan komma.
Däremot, en nöjespalatsetablering på redan exploaterad mark i Fittja är en mycket god idé, kanske till och med både klimatsmart och hållbart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0