Hågelby´s nöjespark i grumligt vatten * 2016-03-17

                 Allianser skapas i Hågelby                               Foto: C-H Ramsay

 

 

I Hågelby Holdings AB tävlingsbidrag föreslår de att BRS ridverksamhet skall flyttas.Ordagrant citerat under punkten ”Ridverksamhet” i Holdingbolagets tävlingsbidrag:
Vi är övertygade om att det finns goda möjligheter till inte bara samexistens utan även samverkan mellan Botkyrka Ridsällskap och familjeparken som tillgodoser båda parters berättigade intressen. Vår bedömning är dock att det inom en inte särskilt avlägsen framtid krävs en ny ridanläggning som är utvecklingsbar över tid.
Vi föreslår en ny anläggning i omedelbar närhet till familjeparken. I bilaga 2 har vi angett en yta som vi bedömer som lämplig för en nyetablering - en plats där det finns möjlighet till expansion, som har två anslutningsvägar (med framtida möjlighet till tre) och som ligger närmare kollektivtrafik. Marken ägs av Botkyrka kommun och Svenska kyrkan - Prästlönetillgångar i Stockholms stift.
Vi är beredda att medverka i en förnyad förstudie och bidra till framtagande av konkreta rambeskrivningar för totalentreprenad och motsvarande underlag för att inom överskådlig tid åstadkomma en ny ändamålsenlig och större ridanläggning i närområdet.
Slut citat.

 

Vem skall bekosta flytten? Holdingbolaget? Knappast!

 

Som vi nu vet är Holdingbolaget fortfarande med i spelet, trots att en vinnare (Ekotopia) av markanvisningstävlan faktiskt är utsedd.

 

År 2012 tecknades ett avtal mellan Botkyrka och Holdingbolaget med en handpenning på dryga 5,7 miljoner kronor för bolagets köp av fastighet i kommunen (läs Hågelby). Holdingbolagets krav på kommunen kvarstår.
Man kan tolka det som att Holdingbolaget har en option att få bygga nöjesparken.

 

Vi upprepar, det är ett flagrant orent spel och det var aldrig en tävlan på lika villkor. Glad påsk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0