Misstagen i Botkyrkas nöjesparksarbete * 2017-04-11

 
 
 
 
Här följer fortsättning på föregående blogg:

 

En motion från MP om att bevara den gröna Bornsjökilen (i vilken Hågelby ingår som en del) i samarbete med Salem och Huddinge kommuner från år 2009 låg i malpåse trots att den antagits av kommunen år 2012. De två kommunerna har ej kontaktats vid vår förfrågan hösten 2013.

 

Den 6/9 2013 lämnar Regeringen besked att upphävandet av strandskyddet, som kommunen begärt, ej går igenom. Kommunfullmäktige lyfter återigen ur detaljplanen för Hågelby från ärendelistan. Den kan ej gå till beslut utan att omarbetas ännu en gång! Dåvarande kommunstyrelsens ordförande, Katarina Berggren, framförde upprört i lokalpressen –”Jag är så arg på Regeringen”.

 

Hösten 2013 blev kommunen inblandad i ett ”yxbråk” med projektledaren Staffan Holm. Holm hotade kommunen med orden ”Jag kommer att med en välslipad yxa hugga av all livsuppehållande verksamhet på patienten.” Detta ledde till skräck inom kommunförvaltningen, -alla var rädda för yxan och Staffan Holm.

 

I december 2013 presenterar samhällsbyggnadsnämnden den nygamla detaljplanen för 4:e gången för utställning. Utställningsperioden sker under jul och nyårshelger med många röda dagar och klämdagar vilket försvårar för många medborgare att hinna med.

 

Kommunen kallar en nordlig planerad väg som en tillfällig väg till Eriksbergs industriområde, när en medborgare ställer frågor. En obekväm fråga besvarades alltså med en ren lögn.

 

Svårigheter att skicka yttranden till Kommunen i januari 2014, spamfilter hade installerats så att försändelser blockerades.

 

Den 11 mars 2014 meddelar kommunen att de väljer att avbryta samarbetet med JJ Lindgren. Eller mer korrekt, JJ Lindgren ville inte längre vara med eftersom kommunen beslutat att ändra i exploateringsavtalet till en högre arrendekostnad. Anledningen till det var en insänd EU-anmälan från Naturskyddsföreningen Botkyrka-Salem om ”Gynnande av enskild företagare”.

 

Katarina Berggren meddelar att de får ta med sig erfarenheten och lärdomar i framtida samarbeten och projekt.

 

År 2015 utlyste kommunen en markanvisningstävling om hur Hågelbys marker bäst kunde exploateras. Det blev en långdragen och kostsam historia. Skattebetalarna var ej heller denna gång tillfrågade

 

Mellan 20 och 30 miljoner kronor har ”erfarenheter och lärdomar” kostat skattebetalarna under de 10 år projektet pågått.

 


Botkyrka kommun har haft en plågsam tid, sviterna efter sjukdomen resulterar i att dörren till sjukrummet gläntas och Hågelbyplanerna läggs upp på ritbordet igen för nya visioner och ny detaljplan för nya friska medborgarmiljoner.

Varje krona som missbrukas är en stöld från skattebetalarna.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0