Bottennapp på statens bekostnad ◊ 2011-02-13

 
                                                       Blindstyre!
 
Krönikör PJ Anders Linder skrev i SVD 13/2 2011:
 
"Hög svansföring i miljöfrågor har blivit ett måste för politiker med höga ambitioner och det med all rätt. Det må ha varit oundvikligt att offra naturvärden när man en gång i tiden skulle få fart på tillväxten och bryta fattigdomens järngrepp, men där står vi inte idag. Numera har vi inga rimliga ursäkter för att föröda luft och vatten och tömma skogar och hav på liv. Tvärtom har vi möjlighet att underlätta för människor, som fortfarande är materiellt mindre lyckligt lottade, att få en drägligare tillvaro utan att behöva upprepa våra dikeskörningar." ….osv.
 
En mycket tänkvärd krönika, som i vissa stycken passar in i vad som håller att på att hända med den sista samhällsnära pärlan i Botkyrka kommun. I området Hågelby- Skrefsta bygger snart kommunen en stor nöjespark på bästa jordbruksmark av Riksintresse med mängder av gömda arkeologiska lämningar tillika på en stor del av den viktiga gröna Bornsjökilen.
 
Botkyrka kommuns styrande kör nu med vidöppna ögon "rakt ned i diket" trots alla kloka invändningar och yttranden från bl.a. Länsstyrelsen, Naturskyddsföreningen, andra sakägare och medborgare.
 
Nog är det väl så att människans ställning i samhället för med sig rättigheter och skyldigheter. Som ingen annan art har vi en skyldighet att vara rädd om världen, nationen och närmiljön. Denna särställning ger oss en alldeles egen värdighet! *
 
Exploateringen av den oskattbara och unika herrgårdsmiljön i Botkyrka – Hågelby rycker dessvärre allt närmare.
 
*
Ur under strecket, Sv D 13/2 2011.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0