Konferens Stockholm +40

 
                                                                         K. Berggren hälsar välkommen
 
Regeringskansliet har på sin hemsida meddelat att Miljödepartementet är värd för en internationell konferens om Hållbar Livsstil och Innovativa lösningar.
Konferensen "Stockholm +40" pågår den 23 till 25 april 2012.
 
Syftet är att internationellt diskutera hållbara lösningar inom teknik, produktion och livsstil.
Företag skall ställa om produktionen till hållbarhet.
Idag vet vi att det ekologiska fotavtrycket för en genomsnittlig människa är för stort. Vi måste hitta en hållbar balans där alla kan få ett drägligt liv utan att äventyra framtida generationers behov.


Vi har från en av våra gästbloggare fått en pressrelease från konferensen daterad 1/4 2012.


 
I Stockholm hölls mellan den 23 och 25 april en Internationell konferens (Sthlm +40) om hållbar livsstil och innovativa lösningar, närvarande var bl.a. Kinas premiärminister Wen Jiabao.
 
Ett huvudtema "Hållbar balans" i vilket Katarina Berggren representerade Botkyrka kommun, lovade och beskrev i sitt anförande att kommunen, som är känd för sin gröna profilering (hela kommunhuset är grönmålat), nu har omprövat sin tidigare målsättning att helt blockera den gröna Bornsjökilen genom en inhägnad kortsiktig exploatering för ett stort nöjesfält, en omfattande camping och konsertscen tillika med ett nytt villaområde i Skårdal. Målsättningen har varit att utnyttja högvärdig jordbruksmark runt hela sjön Aspen.
 
Kommunen har nu kommit till insikt att denna planering ej är hållbar och kan komma att äventyra kommande generationers behov av drägligt liv och att det "ekologiska fotavtrycket blir för stort".
 
Med omedelbar verkan har man nu bestämt att inrikta planeringen mot ett hållbart ekologiskt system, som skall göra Botkyrka till en ledande miljökommun i Sverige.
 
Berggren uttrycker att "detta är mycket spännande" och bl.a. kommer man att driva ett projekt i Botkyrkaparken med ekologisk återkoppling, områdets erkänt goda dricksvatten kommer att tas till vara, ett nytt småskaligt kretsloppssystem för avlopp och sophantering planeras. Nybyggnation kommer att styras mot hållbar balans med nytänkande på energiförsörjning. Botkyrkaparken kommer, helt i linje med vad ett enigt kommunfullmäktige beslutade redan 2011, att vara en förstärkning av Bornsjökilen.
 
Gästbloggaren avslutar med en fråga:
Är Du och Din familj intresserad av ett grönt och hållbart samhälle, i så fall bosätt Er i Botkyrka.
"Botkyrka långt ifrån lagom" kan komma att gå till historien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0