Politiker är kulturvandaler i Stockholm och i Botkyrka * 2016-04-24

         Blasieholmen idag.   Bilden från: http://www.bevarablasieholmen.se/
 
 

Vilket fantastiskt engagemang mot vansinnet att riva det anrika tullhuset på Blasieholmen i Stockholm och istället bygga en Nobelkoloss på den trånga marken.
Heder åt alla dem som visar sitt missnöje mot politikernas beslut genom att gå ut i aprilblåst och kyla för att deltaga i de omfattande demonstrationerna!
Det är väl knappast troligt att alla dessa tusentals människor som ger sig ut i snålblåsten har fel?

 

En eloge till alla dem som arbetar i nätverket för att rädda Blasieholmen!

 

Ett sådant engagemang skulle också behövas när nu Botkyrkas politiker åter snart drar igång den från år 2014 kvaddade detaljplanen för ”Hågelby Nöjespark”.
Denna omfattande exploatering syftar till att ”riva ned” en anrik kulturbygd med högvärdig jordbruksmark och fylla den med nöjesparksattribut.

 

Var är alla kulturpersoner och engagerade i Botkyrka, som förstår och inser vikten av att ha kvar sitt kulturarv? Finns de inte i Botkyrka?

 

Är Botkyrka en alltmer kulturfattig kommun, där politiker kan härja fritt utan medborgarnas protester. Ser så ut.

 

I Stockholm borde politikerna från S, C och M skämmas över vandalprojektet på Blasieholmen, i Botkyrka är det alla partier utom TUP som står vid skampålen för Hågelby nöjespark.

 

Måndag 25 april kl 16.30 blir det en ny demonstration utanför Stadshuset mot Nobelbygget. Kom dit!


Botkyrkas kläckningsmaskin för dinosaurier * 2016-04-15

   Dinosauriebarnen vädrar morgonluft            Foto från Riksmuseet:  C-H Ramsay

 

 

Idéer om en invasion av skräcködlor i Botkyrka har kläckts på löpande band i det smartgröna kommunhuset.

Först ut blir Exploria i gamla Coop´s lokaler, som även beskrivs i lokalpressen.

 

 

Plastdinosaurier i Fittja (foto: C-H Ramsay) ägnar sig åt ”smalltalk” utanfös Coop´s gamla lokaler i väntan på att bli inburna till Europas största nöjesetablissemang.

 

Ekotopia, den verkliga vinnaren av Hågelby´s markanvisningstävlan, som också har dinosaurier i bagaget kan få vänta flera år innan ny detaljplan med misstag och eventuella överklaganden är klar. Sådant tar ju bra med tid, som vi vet.
Så har vi ju även Staffan Holm, ägaren till Skrefsta gård. Han lär väl inte vara lika tillmötesgående som tidigare under J.J. Lindgrens ledning.

Vem var det nu som blev den verkliga vinnaren i Botkyrka, kan man undra.


Exploria, Subtopia, Ekotopia - Överetablering i den röda clownnäsans kommun *2016-04-10

 
                                                 Lagom är bäst

 


Europas största nöjespalats kan mycket snart öppna i Fittja enligt företaget Äventyrslandet i Stockholm AB.
Gokart, lekland med temavärldar, lasergame, bowling, restauranger m.m. allt på 20.000 m2 i Coops gamla lokaler i Fittja. Och kanske t.o.m. några skräcködlor kan få plats.
Namnet är Exploria!
Ekotopia, vinnaren i markanvisningstävlingen får konkurrens! Ja, hela nöjesparks-projektet i Hågelby, så hett efterlängtat av Botkyrkas politiker, ser ut att bli tvunget att konkurrera med Exploria i Fittja.
Visst väcks nu en stilla undran. Hur planerar de styrande i Gröna huset? Två stycken ”störst i Europanöjesetablissemang” inom 5-6 km från varandra i Botkyrka, kan det vara ett lyckosamt koncept.

 

En mycket god idé är väl nu att lägga hela nöjesparkskonceptet i Hågelby i en väl tillsluten sopsäck och aldrig mer öppna den säcken!

 

Fördelarna att skrota exploateringen i Hågelby synes vara många. Ekosystemet i Hågelby-Skrefsta bevaras, den väl inarbetade men sedan länge hotade ridverksamheten i Skrefsta får äntligen arbetsro och mer betes- och odlingsmark och slipper dessutom en kostsam flytt, trafiksystemet blir inte så belastat, Gröna kilen skyddas och medborgares skattekronor räddas.

 

En nöjesparksetablering i Hågelby – Skrefstas historiska jordbrukslandskap är så långt ifrån hållbart en miljökommun kan komma.
Däremot, en nöjespalatsetablering på redan exploaterad mark i Fittja är en mycket god idé, kanske till och med både klimatsmart och hållbart.


RSS 2.0