Rondellen i Botkyrka

 
För dyra skattepengar har Botkyrka kommun byggt en särdeles fin rondell i korsningen till Fittja. Rondellen prydes med en stiliserad jordglob och till råga på allt med ett stort antal profilhuggna granitblock.
 
"Värsta vägars pris" fick samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Peter Nyberg, mottaga i april detta år. Fasta granitblock i gatumiljö är direkt livsfarliga för motorcyklister i första hand och även för andra trafikanter som av misstag kommer mot blocken. 

Hur är det med nollvisionen? Att medvetet placera stenblock på detta sätt är oansvarigt, obegåvat och saknar trafikinsikter.
 
Hågelby nöjespark har ett absolut behov av att lösa trafiksituationen både inom området som vid korsningen mot Hågelbyleden.
 
Kommunens ordförande Katarina Berggren, som redan gjort sig känd inom det politiska livet för halsbrytande idéer, har tagit symbolen med jordglob som en illustration till den redan omtalade matgloben.
 
K. Berggren har även övertagit alla de granitblock och skall med dessa förorda att en rondell vid infarten till nöjesparken förses med dessa vackra stenar. Förslaget är dock att resa stenarna med den lodräta delen mot trafiken för att på så vis nedbringa hastigheten och lösa trafikknutarna.
 
Resterande stenar föreslås placerade på lämpliga ställen inom parken, vid stugbyar, camping, husvagnsplatser, vattenland, dagvattenreningsdammar, rutschkanor och stadsgatan.
 
Stenarna kan graveras med namnen på exploatören, projektansvarig, investerare, samhällsbyggare, kommunpolitiker och tjänstemän, dvs alla som känslolöst medverkat till parkens tillkomst och ansvariga för fördärvandet av det gamla kulturlandskapet vid Hågelby.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0