Ekonomipristagares idéer passar in på Botkyrka kommun * 2011-12-13

Kostnadsrusning i Hågelby
 
Tomas J. Sergent, professor i ekonomi, pristagare till Riksbankens pris till Nobels minne säger:
* Många saker som är önskvärda är inte genomförbara.
* När regeringen (
läs kommunen) spenderar, måste medborgarna i slutändan betala, antingen i morgon via skatter eller indirekt genom inflation eller obetalda skulder.
 
Kloka tänkvärda ord i en globalt osäker ekonomisk tid, där faran för en finansiell härdsmälta lurar bakom hörnet.
 
Kloka ord från en insiktsfull pristagare i ekonomi, som Botkyrka kommuns "regering" inte vill eller inte har förmågan att begripa.
 
Med ca 4 miljarder i kommunskulder och ingen möjlighet att nu börja betala av på de stora lånen – hur kan man ens tänka på att ge sig in i ett så häpnadsväckande dåligt och osäkert projekt som Hågelby nöjespark i Botkyrka kommun?
 
Botkyrka kommuns stora kostnadsåtagande i och kring nöjesparken framöver blir ett nytt strålande exempel på kommuners misslyckade projekt i nöjesbranschen.
Häxparken i Mönsterås, Götene medeltidskandal och äventyrsbadet i Västerås är några exempel på oegentliga kommunala upplevelsesatsningar.
Nu eftersträvar Botkyrka kommun en topp-placering i denna svarta lista, där kommunens skattebetalare får ta smällen.
 
Botkyrka kommuns heta önskan att få en Nöjespark till kommunen är absolut inte realistisk, om man tar hänsyn till det ekonomiska världsläget och även tänker på att inte utsätta sina medborgare för katastrofala felsatsningar!
 
Botkyrka kommun skall självfallet anslå sina resurser åt Vård, Skola och Omsorg, absolut inte åt kapitalförstörelse i nöjesparksbranschen!


Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).

2012-01-12 @ 23:00:14
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0