Samhällsbyggnadsnämnden har sammanträtt den 2011-01-11

 
    Amiral Fjodor Apraksin                     Eldhärjat Botkyrka
 
Med bara en dag tillgodo har deltagarna i samhällsbyggnadsnämnden fått kommunens handlingar för Hågelby nöjespark på totalt 145 sidor med komplexa och krångliga ordvändningar. Med förskönande ord skall det orimliga byggprojektet framstå som nödvändigt och nyskapande av naturvärden.
 
Byggprojektet presenterades vältaligt av såväl ordföranden i nämnden, Peter Nyberg, och av några tjänstemän. Av de förtroendevalda politikerna var det endast medlemmar ur TUP (Tullingepartiet) som hade allvarligt menande synpunkter mot projektet. Här kan tydliggöras att den unga, insiktsfulla TUP-politikern, Sandy Lind, framförde allvarlig kritik mot projektet, såväl mot den extremt och oacceptabelt korta inläsningstiden som överträdelser mot naturvärden.

  • Helheten bör behandlas så vi ser hela projektet
  • Hur stor blir exploateringen, först då kan vi se de fulla konsekvenserna av exploateringen
  • Hur ser projektekonomin ut
  • Hur blir det vid en eventuell konkurs
  • Parkeringsfrågan har en märklig lösning
  • Vattenland och buller ej utrett
  • Bornsjökilen skall inte bara behandlas i närområdet
  • Hågelbyledens trafiksituation är osäker
  • Vilka naturvärden hotas

TUP begärde återremittering av handlingarna, vilket i S-politikens anda röstades bort.
 
Märkligt noterades att trots att Familjen Lindgren AB tecknat avtal med kommunen och att politikerna handfallet litar på familjens kompetens, ekonomi och "CV", diskuterades från vänstermajoritetens sida att om Lindgrens går i konkurs, kommer projektet ändå att drivas vidare. Driften kan göras av kommunen eller av andra investerare. En campinganläggning blir, enligt en politiker från MP, lönsam först efter 3-4 konkurser. Så lättvindigt ser man på ekonomin. Vem betalar vid en konkurs?
 
Så klubbades Hågelby detaljplan del 1 igenom för utställning.
 
  
Historiens vingslag:
 
Sommaren 1719 brände och förödde den ryske Amiralen och greven Fjodor Apraksin alla gårdar, torp och grödor i Södertörn.
Botkyrka stod i brand med rykande ruiner, åkrar och skogar.
 
Nu är ofredens år åter när Hågelbys marker skövlas för en nöjespark. Ofreden har inte gått spårlöst förbi i Botkyrka. Historien har inte lärt vänsterpolitikerna någonting.

Skämmes Katarina B och samhällsbyggnadspolitikerna som tappat bort sin politiska kompass och känslokallt går familjen Lindgrens orimliga ärenden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0