Dags för stramare tyglar i kommuner ◊ 2011-07-06

 
                                                                        Foto: Marielle Andersson Gueye
 
Kloka och intressanta artiklar skrivna av pålästa och insiktsfulla journalister / kolumnister dyker upp i pressen titt som tätt.
En kolumnist har skrivit (SvD 22/6 2011, Gunnar Strömmer) "När kommuner klubbar sina beslut måste vi kunna lita på att de inte gynnar några särskilda intressen för egen vinning".
 
Det senaste året har flera affärer rullats upp som gett självbilden i Sverige en knäck. – Vi kanske inte längre är en av de få länder som är minst utsatta för korruption.
 
Vi bloggare ställer oss frågan:
Kan Botkyrkas kommuninnevånare helt lita på att det går rätt till i Hågelby familjeparksprojekt? Vad, Vem eller Vilka är det som driver Botkyrka kommun att genomföra landskaps- och kulturförintelsen. Botkyrka kommun går klart emot sina uppsatta miljömål, många myndigheters avrådan, Naturskyddsföreningens alla kloka argument mot exploateringen m.fl.
 
Politiker och deras tjänstemän kan ta dina barn ifrån dig. De kan dra en väg tvärs över din tomt och de kan bestämma om företaget du jobbar på får ett uppdrag eller inte.
 
Vi läser i SvD 18/6 (TT) Regeringen har tillsatt en utredning som ska kartlägga korruptionen i kommuner och landsting samt i kommun och landstingsägda företag.
Föredömligt, eller hur?
 
Hög tid för Botkyrkas skattebetalare att granska sina förtroendevaldas affärer och mot
iv.

 
P.S. Läst i Sv D den 5 juli: Västerås kommun misstänks nu för jäv vid beslut om att bygga ett äventyrsbad (se föregående blogg). Avtalet är nu anmält till förvaltningsrätten.
Riktig spännande faktiskt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0