Kommunen Botkyrka lyfter inte fram Gröna Landskap ◊ 2011-07-17

 
Bilden visar Hågelby-Skrefsta i Botkyrka. En fantastiskt natur och kulturområde fullt av arkeologiska hemligheter under jorden. Ett fullständigt unikt och högst skyddsvärt område, som för länge sedan borde ha förklarats som naturskyddsområde.

 

Kartan illustrerar del av detaljplanen över Botkyrka kommuns projekterade exploatering i området Hågelby-Skrefsta.
 
Utan hänsyn till naturen, utan hänsyn till kulturen, utan hänsyn till jordbruksmark och biologisk mångfald, utan hänsyn till Botkyrkabornas önskan skall här byggas en nöjespark –eller som politikerna helst vill kalla den "Hågelby familjepark".
 
Studera kartan och förvånas och förskräcks över Botkyrka kommuns allvarligt menade åsikt att de tar stor hänsyn till Hågelbys marker och Riksintresset samtidigt som markerna fullbebyggs.
Det faller på sin egen orimlighet.
 
Det lokala Botkyrkapartiet (Bp) verkar för Hågelbys bevarande och partiet har fått hela kommunfullmäktiges stöd, dvs alla partier stöder två viktiga att-satser, som följer:

* att fastställa principen att områden med höga naturvärden och kulturmiljöer ska bevaras och göras tillgängliga.
* att utvecklingen av Hågelbyområdet med omgivningar ska ske i dialog med Botkyrkaborna och med hänsyn till natur och miljö.

 
Bra –äntligen! Är man nu tillräckligt rakryggad och trovärdig i kommunens beslutande organ och vill man visa hänsyn till Hågelbys särart kan man inte fylla området med vägar, gator, hotell, servicebyggnader, campingplatser, weekendhus, äventyrsbad, bilar och husvagnar, upplevelsepark och inte minst en arena för 50.000 skränande personer.
 
Botkyrkaborna mister då de spår och värden som vittnar om platsens unika forntid och det öppna landskapet försvinner för alltid i en smaklös nöjesparks skugga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0