Elfte timmen för Hågelby – Skrefstas Änglamarker * 2012-05-25

 
        Filmen Hågelby- Änglamark eller Nöjespark visas i Nisellsalen, Xenterhuset
 
Vid filmpremiären den 23/5 av Naturskyddsföreningens film "Hågelby, Änglamark eller Nöjespark" var alla politiska partier i god tid inbjudna. Ca 80 medborgare var närvarande, de allra flesta klart emot en exploatering.
 
Botkyrkapartiet, ett av två partier som redan från början tydligt sagt nej till en exploatering var närvarande. MP var representerat med flera partimedlemmar. V, M, Fp och S som alla är starka förespråkare för nöjesparken, lyste med sin frånvaro.
 
Filmen av Mathias Monarque blev en succé. Starka applåder markerade åskådarnas sympatier för bevarandet av Hågelby.
Efter filmvisningen var det tid för diskussion. Miljöpartiets Dan Gahnström överraskade nu med att klart och tydligt deklarera att det partiet kommer att rösta absolut nej i nöjesparksfrågan vid kommande fullmäktigemöte i juni. Ytterligare en politiker från MP förde fram att projektet i Hågelby är och kommer att bli en ekonomisk katastrof för botkyrkaborna!!
 
Glädjande att höra men kan man lita på Miljöpartiet? De har svängt förut!
 
Den av Miljöpartiet befarade ekonomiska katastrofen grundar sig kanske på det extremt förmånliga avtalet som exploatören Fam Lindgren AB just har tecknat med kommunen.
 
Att Miljöpartiet nu i elfte timmen slår larm är kanske inte så märkligt med tanke på ett dåligt exploateringsavtal med ett mycket oklart innehåll och att kommunen bryter flagrant mot sina egna högt satta miljömål.
 
Så vad står det i exploateringsavtalet? Jo, det tar vi upp i nästa blogg.

Katarina Bergren, kommunstyrelsens ordf. (S) intervjuas i filmen och säger bl.a. att hon har stor respekt för Naturskyddsföreningens kunskap.
Tomma ord, Katarina Berggren!
 
Hade Du lyssnat bättre på alla föreningens yttranden och tagit till Dig vad de stod för, hade Du aldrig gått vidare med den förödande och planen på en oåterkallelig nöjespark i Hågelby!
 
Botkyrkabornas mänskliga rättigheter kränks när de älskade Änglamarkerna byts ut mot en nöjespark. –Och det är det Du står för Katarina!
 
Hågelby-Skrefsta´s framtid är mycket oviss och Botkyrkas ekonomi är i stor fara.
 
Det är så sorgligt att denna sista Gröna Smaragd i Botkyrkabygden offras i politikens namn. Det finns bara en sanning, och den är baserad på kunskap och insikt –och det besitter faktiskt inte Botkyrkas politiker överhuvudtaget.
 
PS För dem som missade filmen, kommer den snart att läggas ut på YouTube och på Naturskyddsföreningens hemsida www.gaerdsmygen.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0