Hågelby Familjepark, en idyll? * 2012-11-13

                                                                                       Foto:C-H Ramsay

 

Ni, som tror på kommunens fagra löften om en trivsam liten familjepark att strosa runt i och där siktvyer och herrgårdslandskapet med arkeologiska lämningar och en läsbarhet till forntid blir kvar. Glöm det!

 

Advokatfirman Lindahl i Malmö (samma firma som utformat exploateringsavtalet mellan fam. Lindgren AB och kommunen) har i en svarsinlaga slagit fast att 1,8 miljarder kronor (1 800 000 000:-) skall satsas i familjeparken innan den står färdig.
Vad parken i sin helhet skall bestå av blir en obehaglig överraskning för dem som värnar om kultur, miljö och allemansrätten i Hågelby.

 

1,8 miljarder kronor talar för sig själv! En gigantisk nöjespark, projekterad för 1 miljon besökare per år, tronar snart mitt i den Gröna Bornsjökilen. De beräknade vinsterna blir ”klirr” i kassan för riskkapitalbolaget Adolfsengroup från Norge och Fam Lindgren. Inte för Botkyrka kommuns innevånare.

 

Hågelby kommer självklart inte att bli tillgängligt för gemene man. Stängsel sätts upp, inträdesavgifter kommer till och biltrafiken ökar till otrivsamma nivåer. Botkyrkabornas behov av vacker, lättillgänglig och trivsam miljö för alla får ge vika för kommunens ”näringsfrämjande åtgärder” och deras tolkning av ”synnerliga skäl”.

 

Hågelby- Skrefsta raderas ut för all framtid!.

 

Lokaltidningen Mitt i har i sitt nr den 23/10 beskrivit hur Botkyrka kommun missade upphandling av advokattjänster. Läs den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0