År 2008 började ett politiskt rävspel om nöjesparken i Hågelby * 2014-08-13

                Alla skall vara med.   Framåt marsch och inrätta er i ledet!

 

Det är märkligt att se tillbaka på de olika politiska partiernas åsikter angående nöjesparken i Hågelby (Botkyrka), som kan läsas i ett särskilt yttrande från 2008. ”Principöverenskommelsen mellan kommunen och Familjen Lindgren AB om etablering av en familjepark (KS/2007:441)”.

 

Utdrag ur dokumenten:

 

# Moderaterna anför att de är positiva till en familjepark i området. Vidare anförs att miljön och de verksamheter som idag bedrivs i området skall värnas.

 

# Folkpartiet ställer sig bakom en etablering av en familjepark. Vidare framhålls att miljöfrågorna, den Gröna kilen, kulturarvet måste värnas och en förbättring av Hågelbyleden krävs.

 

# Kristdemokraterna är i sin grundinställning positiva till förslaget och menar att
1) En ny anslutning av Hågelbyleden till E4 vid Botkyrkabacken måste byggas.
2) Natur- och kulturvärdena runt Hågelby och sjön Aspen skall tillvaratas på ett hållbart sätt.
3) Behovet av gröna kilar skall beaktas.

# Miljöpartiet de gröna /Niklas Gladh/ yttrar att hänsyn måste tas till både klimatmål och luftkvalitetsmål. Vidare att Gröna kilen, strandskyddet, fornminnen respekteras och att miljöanpassat och energieffektivt byggande skall komma till konkret uttryck.

 

# Vänsterpartiet ställer sig positiv till en etablering av en s.k. familjepark. Några avgörande frågor måste få ett svar vad gäller bevarandevärden, natur- kultur- och odlingslandskapet samt markupplåtelsen.

 

Våra bloggkommentarer:

 

Det är upprörande att se hur de folkvalda V, MP, M, FP och KD totalt gick emot sina första insiktsfulla krav och okritiskt satt med på skutan utan kompass, tills skeppet sjönk.
Dessa partier har tillsammans med S en stor skuld till den ansvarslösa och klandervärda miljonrullningen i Hågelbyaffären, som självklart kommer att drabba skattebetalarna.

 

- Botkyrkapartiet, däremot, har redan i en motion från 2008 fastlagt ”att Hågelby och angränsande omgivningar kan komma att påverkas och finner tyvärr att det kan bli tal om skövling av miljö och natur. Vidare föreslår partiet att kommande generationer bör få möjlighet att både se och känna en miljö som dels är kulturhistorisk och dels kan bli användbar för ekoturism som en positiv framtida attraktion”.

 

Dessa förslag står fast även i Botkyrkapartiets valprogram för 2014.
Övriga partier har märkligt nog inte med något om nya förslag för Hågelbyområdet i sina valprogram.

 

Dags att straffa de odugliga politikerna. Rösta med BP!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0