Hågelby inför valet * 2014-08-03

                                                                                  Foto:  Gunilla Nuse

 

En självklar valfråga i Botkyrka skall vara ”Nöjesparken i Hågelby”.
Efter 7 års kostsamt arbete, massor av verklighetsfrämmande fantasier om hur bra det skulle bli med kommunens välfärd och ett stort flöde av pengar, havererade kommunens flaggskepp.
Märkligt nog sattes efter grundstötningen munkavle på kommunens anställda och politiker -”inte ett ord om nöjesparken i Hågelby”.

 

Vad tycker alla de politikerna idag? De som glatt och urskiljningslöst uttalade sig om Botkyrkas stora behov av en nöjespark, oavsett vad det skulle kosta i pengar och förstörd miljö.

 

Hur står partierna idag om nöjesparksfrågan?
- Tag reda på hur det kunde rinna ut så mycket pengar från kommunen, c:a 20 – 30 miljoner kronor för ingenting.
- Tag reda på planerna för Hågelby nu. Är nöjesparksidén nedlagd för gott?
- Hur kunde politikerna sitta som nickedockor nämndmöte efter nämndmöte och godkänna de katastrofala planerna på en kommerspark på historisk mark.

 

Det parti i Botkyrka som från början, dvs från år 2007, konsekvent motsatt sig en etablering av nöjesmischmasch i Hågelby är Botkyrkapartiet. Tullingepartiet har också agerat mot nöjesparken i samhällsbyggnadsnämnden.
Alla de övriga partierna har utan ryggrad följt vänstermajoritetens kulturförstörande planer på en realisation av kulturarvet Hågelby. De partierna är därför också ansvariga för miljonrullningen och som dessvärre ostört kan klättra vidare inom politikerhierarkierna.

 

Valet är den slutliga formen för demokrati, där medborgaren tillåts straffa misshagliga politiker för deras förseelser.

 

Använd Din rösträtt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0