Advokatkostnaderna i Hågelby skenar * 2014-03-20

      Det enkla i naturen  - en upplevelse                            Foto:  C-H Ramsay

 

Vi är en natur-, kultur- och upplevelsekommun och vill fortsätta att utvecklas i den riktningen” säger Katarina Berggren i Mitt i 11/3 2014.
Det uttalandet är värdigt en miljökommun med sunt perspektiv på natur och miljö!
Men nu är det tyvärr så att Hågelby Nöjesparkprojekt kraschade inte p.g.a. de ansvariga politikernas omtanke om miljön i området. Inte ett enda ord har nämnts i de olika pressuttalanden de senaste två veckorna om hur rädd Katarina Berggren är om miljön och att hon därför valt att avsluta projektet. Hon ville varken värna om Herrgårdslandskapet, Bornsjökilen, Hästverksamheten eller friluftslivet.
Nej, det var krasst ekonomiskt och en djup rädsla att EU skulle slå ned på stadsstödet till J.J. Lindgren, som fick kommunen att retirera.
Ingenting annat!

 

Parternas advokater har vänt och vridit på stadsstödsproblematiken för att eliminera ytterligare förseningar och göra EU till lags. Det misslyckades.

 

Naturskyddsföreningens anmälan till EU var kraftfull och gjorde nytta. Det var den lilla tuvan som välte lasset med den gröna kiosken.

 

Advokatkostnaderna skenar i denna sorgliga och onödiga affär. Nu senast med advokatfirman Lindahls digra lunta för att försöka betvinga synen på den låga markvärderingen. Resultatet av advokaternas arbete blir troligen istället att J.J. Lindgren stämmer Botkyrka kommun för avtalsbrott.
Det kan bli svidande dyrt!

 

Katarina Berggren fortsätter att ösa ur sin outsinliga källa, dvs skattekassan.

 

Värst av allt är väl ändå att hotet mot kommuninnevånarnas älskade Hågelby-Skrefsta kvarstår.

 

Det är val snart! Var står ditt parti i denna fråga?
Titta in på Botkyrkapartiets lysande förslag och idéer om Hågelbys utveckling, som lanserades redan till valet 2010. Det förslaget är högaktuellt!    LÄNK


Kommentarer
Postat av: Harriet Karlsson

Om jag hade varit Boende i Botkyrka i dag så hade jag allt röstat på Botkyrkapartiet. Tyvärr var det nu några år sedan jag bodde i Botkyrka. Jag som alltid lagt min röst på S hade i år aldrig röstat på dem fy bubblan vad det luktar korruption och svågerpolitik.

2014-03-22 @ 10:09:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0