Arbetareförläggning i Hågelby * 2014-11-13

                                                                                            Foto:  C-H RamsayPå blocket.se ligger för närvarande en annons ute, som avser uthyrning av Vandrarhemmet vid Hågelby Gård. LÄNK1


Det handlar om årsvis uthyrning av 7 rum omfattande 25 bäddar. Hyran är 150 kronor per bädd och dygn. Det blir 25x150x365= 1,37 miljoner exkl moms. Med skatten blir det 1,71 miljoner kronor per år i hyra.
Annonsen upptar ingen mäklare ej heller visningsdag. Annonsen visar ett fåtal lågupplösta bilder, som lämnar en otillfredsställande beskrivning av objektet.

 

Vid kontakt med Hågelbyparkens konferensansvarige får vi veta att man redan nu har beslutat att hyresgästen skall vara ett bygg/entreprenörsföretag (typ Skanska), som hyr vandrarhemmet och inreder detta med ett kontor och 25 bäddplatser till sina inhyrda arbetare, varav de flesta kommer från främmande land.
Det är absolut inte frågan om ett asylboende, (trots ett enormt stort uppkommet behov i dessa orostider).

 

Det hela framstår som ett mycket ovanligt koncept och verkar i högsta grad gynnande av enskilt företag.

 

Vi tolkar att nu är förarbetet igång med vägbygget från Eriksberg till Skrefsta tävlingsvall. Denna väg passerar stenkrossupplaget nedanför Botkyrkabacken och kommer att leda till såväl Hågelbyleden vid avtaget mot Elvesta samt från Eriksberg till tävlingsvallen.
Entreprenören för dessa arbeten torde vara Skanska.

 

Hotet mot Hågelby´s kulturmarker och Botkyrka Ridsällskaps hästverksamhet är på intet sätt undanröjt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0