Kommentarer i sociala media till föregående blogg * 2014-11-17

             Vandrarhemmet från nordost                              Foto:  C-H Ramsay

 

 

I vår blogg väljer vi att låta kommentatorerna nedan vara anonyma:

 

* Hotet mot Hågelby´s kulturmarker och Botkyrka Ridsällskaps hästverksamhet är på intet sätt undanröjt.
En arbetareförläggning i Hågelby planeras!

 

* Det är mycket som är märkligt i den här kommunen. Skulle kunna göra en lista på märkligheter som skett de senaste åren. Det allvarligaste är att politiker och beslutsfattare inte förstår varför de innehar de befattningar de har ... Man smyger, gömmer, "glömmer" allt för prestigen. Jag tycker det är kriminellt!

 

* Jag förstår inte att man inte inser att värdet av markerna runt Hågelby och Elvesta är värdefull kulturmark och att istället göra markerna ännu mer attraktiva för allmänheten genom att lära ut om naturen och visa upp det som finns i kulturarvet. Att bygga bort en naturhinderbana som Skrefstas är oacceptabelt!!!???
Marknadsför den istället!!!!    Satsa på hästsport och en veterinärklinik!!

 

* Asylboende planeras att hysas i ett utdömt ruckel i Tullinge. Här (i Hågelby vandrarhem) skulle man ha mycket bättre lokaler för det ändamålet.

 

* Kommunen marknadsför sig som en upplevelsekommun. Vad är upplevelse? Nycirkus? (trevligt och nyskapande i och för sig) Nöjesfält? (önskat av några, men bättre i en annan del av kommunen än föreslagen) Kulturlämningar kanske? Vi är en kommun med en mängd kulturminnesmärken. Ändå förefaller det som om "röda näsor" är det kommunen i första hand vill marknadsföra sig med (se välkomstskylten till Botkyrka, utmed E4). Beror detta på okunskap kring kommunens historia eller kan det vara så illa att invånarna nedvärderas till att vara mindre vetande?

 

* Läste en sida som jag måste ha missat tidigare ang Hågelby området: Länk
Jag ser där att det tydligen just nu (oktober-nov 2014) pågår en tävling!
Ja, man kallar det idé-tävling eller markanvisningstävling.
Kommunledningen ger sig tydligen aldrig, man kräver nu tydligen att området (Hågelby) skall exploateras till varje pris oavsett konsekvenserna.
En utvärdering av tävlingsbidragen sker nu i vinter och ett politiskt beslut väntas
under våren 2015. Alltså ”bråttom, bråttom, idiotbrådis”.
- Vilka är tjänstemännen som skall utvärdera inkomna förslag och vilka har bestämt tävlingsreglerna?
Men spelregler ändras ju konstant under resans gång i Botkyrka kommun och någon "röd tråd" verkar inte finnas i vår kommun. Jo, kanske det röda -men tråden fattas!

 

* Med full tydlighet kommer arbetarförläggningen inte på något sätt att gynna arbetstillfällena för Botkyrkaborna, vilket var politikernas enda bärande idé för exploateringen av Hågelby.

 

* Kommunen saknar tusentals lägenheter för asylsökande, tillika med ett stort behov av billiga ungdoms- och studentlägenheter till innevånarna i vår egen kommun. Det är därför osmakligt att se hur Vandrarhemmets boenderesurs slumpas bort till ett stort byggbolags arbetskraft från andra länder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0