Rebellkontrollerade zoner i Botkyrka * 2014-11-05

 

 

Botkyrka kommun har som ett tema att följa Ålborg +10 deklarationen. Den beskriver i en av punkterna att ”Botkyrkaborna skall må bra och känna förtroende för varandra”.

 

Nu är det inte så i verkligheten. I några områden i kommunen saknar medborgarna fullständigt den trygghet, som är en förutsättning för en fungerande demokrati i ett modernt och välskött samhälle.

 

Svenska Dagbladet har i en artikel (den 29/10 –14 av Per Gudmunson) beskrivit hur förhållandet råder i ett stort antal områden i Sverige, där polisen inte kan upprätthålla lag och ordning.
Det beskrivs enklaver där polisbilar och enskilda poliser attackeras med våld och hot. Näringsidkare och enskilda drabbas av skadegörelse, inbrott, rån och utpressning. Narkotikaförsäljning sker öppet och kriminella gäng agerar fritt och ostört. De boende beskriver hur de kriminella styr i området.

 

Det handlar om Rinkeby/Tensta och Alby/Fittja i Stockholmsregionen. De etablerade gängen, liksom vissa politiker i fullmäktige, hålls ihop av ”etnicitet, släktskap eller vänskapsband”.
Ett problem, som i grunden förvärrar situationen, är att medborgarna saknar förtroende för lagen och polisen. De anmäler inte brott, de vågar inte vittna och de normaliserar laglöst beteende. Brott kan möjligen diskuteras inom moskén eller den ortodoxa kyrkan med en tillrättavisning av en imam eller biskop.

 

Så här kan vi inte tillåta att det kulturella arvet och tilliten till varandra förvanskas och i vissa drag liknar IS´ härjningar.

 

Redan bortslösade, och från skattebetalarna ”stulna” skattemiljoner, för det havererade nöjesparkprojektet, -det är en makalös politikerskandal!

 

Det är nu hög tid att agera och ej lägga dimridåer över problemen. En nöjespark i Hågelby är fel metod, det kostar för mycket och löser inga problem. Pengarna måste läggas på kommunens problemområden!

 

Hur löser nu kommunen detta. Hur upprätthålls lagen och hur skall trygghet i regionen åter garanteras i enlighet med Ålborg +10 deklarationen?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0