Naturskyddsföreningen Botkyrka-Salem

Anrik grusväg vid Kyrkvägen leder oss till skyddsvärd våtmark vid Eriksberg
Foto: C-H Ramsay

 

 

Naturskyddsföreningen har i senaste numret av sin medlemstidning Gärdsmygen bl. a. skrivit följande på ordförandesidan av Jan ”Poppe” Govella:

 

Vår glädje
Är för den upplösning som Hågelbyprojektet för närvarande har fått. Familjen Lindgren och Adolfsen Group drog sig äntligen ur Cirkus Botkyrka.
Vi vill passa på att tacka alla som stött oss i denna långa kamp. Jag tänker särskilt på Gunilla Nuse och Carl-Henrik Ramsay med sin populära oberoende Hågelbyblogg och på en anonym skicklig och klok vän.

 

Bloggarna, vår film och hemsida har följts av tusentals medborgare som inte kommer att glömma vad politikerna ville genomföra: En reaförsäljning av Botkyrkabornas egendomar och totalomvandling av ett älskat historiskt landskap.

 

Två avgörande matchbollar fick det hela att vända till vår fördel. Våra överklaganden beträffande strandskyddet gick hela vägen upp till regeringen, som sa nej. Vår EU-anmälan om gynnande av enskild entreprenör gick även upp på regeringsnivå. EU har alla underlag kvar i händelse av att projektet återupplivas och vi fortsätter att bevaka utvecklingen kontinuerligt.

 

Vi är mycket stolta över utmärkelsen ”Silverfalken” som utdelades på årets riksstämma med 300 deltagare för vår sjuåriga Hågelby-kamp.

 

Övrigt
Länsförbundet har startat upp ett samverkansprojekt över kommungränserna för bevarandet och skyddande av Bornsjökilen. Naturskyddsföreningarna i Huddinge, Botkyrka-Salem och Södertälje-Nykvarn med kommuntjänstemän från berörda kommuner deltar. Att detta är viktigt framgår återigen genom kommunens och Skanskas nya övergrepp på Eriksbergs våtmark för att anlägga en stenkross.

 

Se medlemstidningen www.gaerdsmygen.se

 

Vi bloggare noterar att nöjesparkprojektet i Hågelby inte är nedlagt, ligger bara i malpåse.
Flera nya engagerade medlemmar i Naturskyddsföreningen kommer att behövas framöver.

 

       Botkyrka kommuns nya flaggskepp – Miljökatastrofen i Eriksberg,  
       Foto: C-H Ramsay
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0