Tänk om! Montera ned omodern detaljplan för tingeltangelpark i Hågelby * 2014-10-19

                           Låt det gröna rådaDen 8 år gamla detaljplanen, för åkattraktioner, sagopark, kommersgata, husvagnscamping m.m. allt på bästa jordbruksmark, har blivit högst otidsenlig och beklämmande omodern.
Dylika planer hör absolut inte hemma i en miljövänlig kommun med framtids-planering. Och inte heller i den värld vi nu lever i med hotande mat- och vattenbrist, global miljöförstöring, överutnyttjning av ekotjänster och ekonomisk oro.
Politiker runt om i vårt land måste bli bättre på att förstå sammanhangen och börja prioritera människors behov av ren miljö, fri natur och jordbruksmark istället för att sträva efter en plats på kartan med spektakulära nöjesetablissemang.

 

Som vi tidigare pekat på är svensk natur en turistmagnet. Inte minst naturturismen är på stark tillväxt och omsatte minst 3,6 miljarder kronor år 2012 (enl. forsknings-institutet ETOUR).

 

Hästnäringen omsätter totalt 20 miljarder årligen (kan jämföras med t.ex. Ikea i Sverige, som omsätter runt 7 miljarder). Ref.: http://hippocampus.slu.se/hasten.pdf
Hästnäringen skapar således arbete och produktion.

 

Hågelby-Skrefsta har en mycket stor potential att på naturens egna villkor utvecklas till ett populärt besöksmål. Kvaliteterna som skog och sjö, öppna landskap, levande jordbruk, hästar, Natura-2000 område finns redan.
Tänk om, tänk nytt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0