Botkyrka överger inte föreningar i ett svårt läge * 2015-02-10

 

 

 

Läst i Södra sidan nr 6.

 

Botkyrka har åtagit sig att garantera Tumba Tennisklubbs hyresbetalningar i 15 år och dessutom ta över föreningens skulder på 4,6 miljoner kronor! I värsta fall nämns en kostnad på 33 miljoner kronor.

 

Det kan vara en riskabel felsatsning och det återigen med skattebetalarnas pengar!
I mars 2014 gick en av kommunens jättesatsningar på en nöjespark i Hågelby i stöpet. I det projektet blev förlusten ca 30 miljoner kronor, skattepengar som till större delen försvann till absolut ingen nytta.
Inte ens som läropengar fungerade det!!

 

Katarina Berggren (s) framhåller att Tumba Tennisklubb är en satsning på folkhälsan och ”det ger också en signal om att vi i kommunen inte tänker överge föreningar när de kommer i ett svårt läge”.

 

Det låter ju betryggande att kommunen så frikostigt värnar om folkhälsan och föreningar.
Innefattas också den så styvmoderligt behandlade ridsporten i Berggrens värnande?

 

Den populära rid- och ungdomsverksamheten i Botkyrka ridssällskap med säte i Skrefsta räcker inte längre till för alla dem som vill utöva denna hälsofrämjande sport. Hagar och byggnader behöver rustas upp, hästantalet och stallar behöver öka för att möta efterfrågan, ja här finns mycket att ta tag i för ”kommunen som inte vill överge föreningar i ett svårt läge”.

 

Nämnas kan att Botkyrka kommun de facto övergav Botkyrka Ridsällskap och lämnade föreningen i stor ovisshet och i ett svårt läge under de 7 år nöjesparksprojektet fortgick. Föreningen Hågelby Stallklubb (ingående i Botkyrka Ridsällskap) sades brutalt upp av kommunen och tvingades flytta från Hågelby.

 

Blir framtiden för hästsporten i Botkyrka ljusare nu?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0