Tävlingen om miljö- och penningförstörelse i Botkyrka kommun * 2015-01-27

                   Hågelby i vinterskrud                                         Foto:  C-H Ramsay

 

 

Till kommunens mycket tveksamma historik förpassas nu Botkyrka kommuns gigantiska misslyckande med det 7-åriga kriget att etablera en nöjespark i Hågelbys öppna kulturlandskap.
Ca 30 miljoner av skattebetalarnas pengar är borta! Och det är ingenting som Botkyrka kommun vill tala om.

 

Mönstret upprepar sig återigen i och med kommunstyrelsens godkännande av ”markanvändningstävlingen” (Dnr KS/2014:319) för att omstarta exploateringen av den unika kultur och jordbruksmarken i Hågelby – Skrefsta.
Som förvaltare av kommuninnevånarnas pengar och tillgångar har Botkyrkas politiker gjort misstag efter misstag, kostsamma och resurskrävande.
När det går fel är det bara att ljuga, göra sig oanträffbar, förneka, mörka och sedan gå vidare i sin politikerkarriär som om ingenting har hänt.
Det är vad som händer nu.

 

Botkyrka kommun är expert på kapitalförstöring. En haveriutredning skulle vara på sin plats istället för en exploateringstävling för 200.000:- nya skattepengar!
Respekten för skattebetalarnas pengar i Botkyrka kommun är sannerligen låg.

 

Miljöbalkens 3 kap. som säger att mark skall användas till det som den är mest lämpad till och att oexploaterade områden skall skyddas mot påverkan som väsentligt ändrar områdets karaktär och jordbruksmark får endast tas i anspråk om det behövs för väsentliga samhällsintressen, -det är inte heller något som Botkyrkas folkvalda majoritet tycks bry sig om!

 

Hur räddar medborgarna det värdefulla kulturarvet Hågelby – Skrefsta?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0