Markanvisningstävlingen * 2015-03-13

                Anna Giertz Café mitti Hågelby´s                                  Foto:  C-H Ramsay

 

Ett möte har hållits i Klockhuset vid Anna Giertz café i Hågelby med Katarina Berggren och några politiker, för att informera om och entusiasmera om möjligheten att få lämna bud på Hågelbys byggnader och jordbruksmarker.

 

Det var en icke oansenlig skara intresserade personer tillika med pressfolk och tjänstemän som förväntansfullt åt gratis smörgås och lyssnade till K Berggren.Det viktigaste motivet för en exploatering är enligt Berggren att tillskapa arbetstillfällen till gamla och nytillkomna innevånare.

 

Tävlingen berör område A, där gårdens alla byggnader ingår, samt område B som utgör den viktiga åkermarken. I lämnade handlingar framgår att område A och B utannonseras skilt från varandra. Dessutom står det uttryckligt avseende B att den eller de som vinner tävlingen kan få markanvisning på hela eller delar av område B.

 

Det var med stor besvikelse som de närvarande intressenterna fick höra att med bestämdhet bara en enda exploatör kan godkännas för hela Hågelby, dvs A och B tillsammans.
Det var en absolut nyhet och icke i överensstämmelse med inbjudan.
Än en gång sjabblar kommunen och ändrar förutsättningarna.

 

Det blev en avslagen frågestund. Några artighetsfrågor ställdes och intet därutöver. 

 

Vi som bloggar anar en trolig vinnare av markanvisningen, dvs Skanska som redan har fingrarna i soppan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0