Markanvisningstävlans jury i Botkyrka * 2015-10-12

 

 

Så är juryn till Botkyrka kommuns markanvisningstävlan om Hågelby-Skrefsta utsedd!
Juryn består av politiker ur S, MP, V, M, samt KD. Tre av dessa politiker, Dan Gahnström MP, Jimmy Bakér M och Stefan Dayne KD har aktivt deltagit i framtagandet av den hårt kritiserade detaljplan 1 för Hågelby Nöjespark via samhällsbyggnadsnämnden, där de ingått. Många misstag begicks av den okunniga nämnden och projektet kraschade som alla vet år 2014.

 

 

Vi finner det märkligt att 3 jurymedlemmar, som således tidigare suttit med i samhällsbyggnadsnämnden och deltagit i beslutet om detaljplanen för nöjesparken, nu skall välja ut en vinnare bland de inkomna bidragen. En av de tävlande är just det bolag, som skulle förverkliga nöjesparken tidigare, nämligen Adolfsen Group. Nämnda bolag har redan tidigare lagt handpenning på fastigheten och har nu köpt J.J Lindgrens alla rättigheter i nöjesparken och ämnar åter ta upp de tidigare planerna på en fullskalig nöjespark.
Det är inte en tävlan på lika villkor!

 

Det är inte så svårt att räkna ut vem juryn utser som vinnare av tävlingen, eller hur? Adolfsen Group via Hågelby Holding AB!
Tävlingen är uppgjord från allra första början, ett kamouflage för att kunna återuppta samarbetet med riskkapitalbolaget Adolfsen Group AS, utan EU´s kritik.

 

I en artikel från Södra sidan nr 11, år 2014 under rubriken ”Priset knäckte Familjeparken” intervjuas Miljöpartiets Dan Gahnström med anledning av nöjesparksprojektets haveri,
Inte med ett ord nämner han Miljöpartiets uppgift att bevara Hågelby-Skrefstaomådets unika naturmiljö till eftervärlden.

 

Kan vi hoppas att Dan Gahnström, nu som jurymedlem och miljöpartist i Botkyrka, ställer upp för den bevaransvärda naturen i Hågelby-Skrefsta och tar sitt ansvar genom att rösta mot ett återupptagande av nöjesparkplanerna.

 

Det måste väl ändå Dan Gahnström inse att en nöjespark med det tänkta innehållet absolut inte på ett hållbart sätt kan samverka med Riksintresset på dess villkor och inte heller med den populära ridverksamheten i Skrefsta.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas Dan Gahnström vill bemöta denna fråga här.

2015-10-12 @ 16:30:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0