Nytt år – Nya hot i Hågelby * 2016-01-11

 Nya Hågelbyleden visas från E4 till Eriksbergs industriområde. Anslutning till E4 alldeles vid Botkyrka k:a (i kartans övre vänstra hörn). Nya leden dras nedom Botkyrkabacken och från samma led byggs en väg in i Skrefstavallens område (nederst till vänster på kartan).

 


 

2016 är här! Vad kommer det att betyda för Hågelby – Skrefsta – Eriksberg – Lindhov? Detta unika och bevaransvärda herrgårdslandskapet i Botkyrka.

 

Resultatet av markanvisningstävlingen är som bekant försenat. Som väntat. Utgången dock given. Afolfsen Group via Hågelby Holding AB, en av tävlings-deltagarna vill ta upp den gamla detaljplanen om en nöjespark i området.
Det vill kommunen också!

 

Låt oss nu titta på vad som händer på andra sidan om Botkyrkabacken i Eriksberg. Jo, Botkyrka kommun och Skanska har nyligen bildat ett gemensamt bolag för att exploatera Eriksberg, ännu utan detaljplan.
Samma Skanska, vinstmaskinen med höga avkastningskrav, som täljer guld på bygget och driften av det skandalomsusade Nya Karolinska sjukhuset i Solna.
-Skall det nu också täljas guld i Botkyrka?

 

Tillsammans skall Botkyrka kommun och Skanska bygga ”Porten till Stockholm” och en ny Hågelbyled från E4-an med OPS-lösning av ekonomin (se tidigare blogg).
Att kulturarvet Botkyrka kyrka får en skymmande vy genom en helt ny stor på- och avfartsrondell från E4, det bekymrar inte kulturmarodörerna i kommunförvaltningen det ringaste.

 

Från den nya Hågelbyleden planeras också en ny 7 meter bred väg rakt in i Skrefstaområdet alldeles vid tävlingsvallen.
Men om det skrivs inget just nu och vägen har inte markerats på ovanstående karta.

 

Det är inte bara tävlingsbidragen som mörkats och maskerats utan även officiella kartor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0