Spännande fortsättning utlovas i Hågelby * 2016-03-02

                                 Botkyrka kommun fifflar med kulan

 

 

Vi citerar Södra Sidans ledare:

 

Politikerna i Botkyrka är entusiastiska – även Miljöpartiet som var emot det tidigare Familjeparksförslaget som havererade våren 2014. I bästa fall kan byggandet börja redan i år. Det blir maffigt. Och roligt för Botkyrka att kunna positionera sig i regionen och riket med ett attraktivt utflyksmål, som inte samtidigt bekrigas med alla medel av en rasande miljöopinion.
Men, även om just Ekotopiaförslaget nu skapar fred i en infekterad batalj betyder det här inte alls att försvararna av det öppna landskapet i Hågelby kan gräva ner stridsyxan. Kommunen tänker nämligen gå vidare i förhandlingar kring de resterande 200 000 kvadratmetrarna åkermark som också omfattas av tävlingen.
Och ett av de förslag som fortfarande rankas som högintressant är – just det – den gamla familjeparken, som till mångas förvåning har återuppstått, med samma investeringssugna, norska riskkapitalister som tidigare.
Misstänksamma miljöaktivister har hela tiden betraktat idé-tävlingen som en slags ”cover-up” eller skenmanöver från kommunledningens sida – med målet att i slutändan driva igenom det ursprungliga, kritiserade Familjeparksförslaget.
Får de rätt? Spännande fortsättning följer.”

 

Södra sidan kunde inte ha tolkat verklighetens krumelurer bättre.
Tävlingsvinnaren, Ekotopia, värdesätter att området är vackert och vill se hur de kan samarbeta med verksamheter som redan finns i området.
Men tro det eller ej, kommunen överraskar vinnaren med att de måste maka åt sig och samarbeta med tre ytterligare tävlande, som dock ej är vinnare. Så lätt tvingar kommunen fram den gamla familjeparksidén, som effektivt kommer att lägga resten av områden under grävskopor och exploatering. Gröna kilen, herrgårdslandskapet och jordbruksmarken är uppenbart åter hotade.

 

Botkyrka kommun brister allvarligt i sin skyldighet att värna Riksintresset, så och Länsstyrelsen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0