Trängselskatten löser trängseln vid Hågelby

 
 
Den briljanta politiska majoriteten i Botkyrka kommun har efter ett antal studiebesök i huvudstaden noterat att det därstädes finns ett system för att minska okynnestrafiken i staden. Man har resolut infört avgifter för dessa marodörer i trafiken.
 
Majoriteten, som anser att Botkyrka egentligen är den rättmätiga porten till Stockholm, har nu funnit lösningen på ett motsvarande problem i den egna kommunen, nämligen Hågelbyleden vid Hågelby.
 
Således om trängselskatt införs vid infart på Hågelbyleden och en avgift tages vid motsvarande utfart blir det inte bara en inkomst till kommunen, utan även ett billigt sätt att komma förbi kravet på en trafiklösning med ny väg.

Besökande till nöjesparken kommer då att få lösa dubbel avgift eftersom de faktiskt gör extra av- och påfart.
 
Några miljöintresserade i miljönämnden har naturligtvis föreslagit att åtminstone utmed Hågelbyleden införa absolut dubbdäcksförbud vid vite. Syftet med detta är naturligtvis att skona den känsliga miljön i Hågelby och även, som en bonus, gives här vitesinkomster till kommunkassan.
 
Kommunordföranden uttrycker att "detta är en fantastiskt spännande idé och vi har såväl vägverket och åtminstone 2/3 av medborgarna med oss".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0