Sagan om Hågelby – Skrefsta, del 2, vem äger Skrefsta gård?

Skrefsta gård ligger vackert vid sjön Aspens strand. Gården inköptes av Staffan Holm som är knuten till ett av J.J. Lindgrens många företag. Märkligt så besynnerligt att Staffan dessutom är projektledare för planerna för Hågelby nöjespark. Detta förvärv underlättade kommunens vidare planer med att upplåta markerna till nöjespark.

På så vis undgick man uppenbart att planerna överklagades.

 Herrgårdsmiljö på sjötomt - Skrefsta Gård på Södertörn

I Södertörns leende kulturlandskap ligger detta magnifika herrgårdshus med en glittrande vattenspegel i fonden. En mycket vacker huvudbyggnad uppförd 1942 i högsta kvalitet med omsorg om varje detalj om totalt 475 kvm i två plan och källare med Skogaholms herrgård som förebild. Infarten mellan vackra smidda järngrindar leder på den anlagda grusvägen genom en allé kantad av vackra tujor och fruktträd upp till gårdsentrén med fontän och flaggstång.
 
Vem kommer att bebo denna vackra byggnad? Kan det möjligen bli J.J. Lindgrens framtida residens?
Vart tar i så fall det leende kulturlandskapet vägen om nöjesparkplanerna får fortsätta!
 
Så har vi kommunens sammanställning av samrådsyttranden från 30 juni 2010. Där kan man läsa hur Staffan Holm önskar att exploatören övertar gården om där blir för stökigt eller om vägen fram inte blir bra.
 
Staffan Holm´s ordagranna yttrande:
 
Det är för Tumba 7:1 särskilt viktigt att tillgängligheten - d.v.s. väg till och från Tumba 7:1 - inte försämras ytterligare.
Det är också viktigt att fastigheten inte blir utsatt för störningar från verksamheter som avses att bedrivas i närområdet.
Jag förutsätter därför att exploatören ordnar trafiklösningen för Tumba 7: 1 på sådant sätt att jag kan godkänna utförandet och att de åtgärder som fordras för att minimera störningar på Tumba 7:1 kommer till utförande och att exploatören i annat fall- d.v.s. om jag inte godkänner de föreslagna lösningarna - åtar sig att lösa fastigheten Tumba 7:1.


Kommentarer
Postat av: Mira

Jag tycker att det är rätt svårt att göra en bra design till sin sida - hur har du burit dig åt? Du har ju en riktigt snygg sida!

2012-03-18 @ 19:35:35
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0