Sagan om Hågelby – Skrefsta del 8, grävskopa härjar

´
Hemska syn, nu är förstörelsen redan igång! Denna bördiga jord intill Kyrkvägen skövlas nu för att omdanas till en nöjespark.
 
Privata intressen, kommunens hallstarriga entusiasm att skapa arbetstillfällen för några karusellskötare och rutschkanevakter m.m. och arroganta attityd till länsstyrelsens protester och invändningar innebär att nu offras rapsfältet för all framtid.
 
Grävmaskinisten förstår inte vad han håller på med. Utställningen av den reviderade planen för familjeparken i sin helhet har inte ens påbörjats. Hur skall detta sluta?
 
Är det så här vi vill se vårt kära Hågelby förändras, eller kan vi medborgare sätta stopp!
 
Som länsstyrelsen tidigare påtalat anger 3 kap, paragraf 4 i miljöbalken att:
 
"Jordbruk är av nationell betydelse. Brukningsvärd jordbruksmark får endast tas i anspråk för bebyggelse eller anläggningar om det behövs för att tillgodose väsentliga samhällsintressen och detta behov inte kan tillgodoses på ett från allmän synpunkt tillfredsställande sätt genom att annan mark tas i anspråk".
 
Se den spännande fortsättningen.


Kommentarer
Postat av: ulf hesselgren

Jag bor på Lidingö--den Gröna ön/Hälsans ö. Lidingö stad är inte ofelbar--bla har man exploaterat o totalt grävt sönder ett stort område i anslutning till Ekholmsnäs med Ekholmsnäs Gård o ridhus--ett område med månghundraåriga anor. Vad blev det? Ett av sveriges mest onödiga och fula golfområde!



Naturligtvis vill Botkyrka kommun bräcka Lidingö stad i dess idioti! Botkyrka kommer att bli bönhörda! När grävskopor nu går in i rapsfälten slår man in första spiken i sin egen kista. Men det värsta är att man grundlurar sina kommunmedborgare--SOM KOMMER ATT SLÅ TILLBAKA--vart fjärde år har vi val i detta land!



Ulf Hesselgren

2010-08-01 @ 17:34:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0