Vägbarriär rakt över Bornsjökilen ◊ 2010-11-13


En av många orsaker att bygga en gigantisk nöjespark i Hågelby är närheten till E4.

Besökare från norr och söder kommer fort och lätt till parken. Det kommer följaktligen att bli ett stort bilflöde (1.000.000 besökare/år) in i det som nu Botkyrka kommun väljer att kalla Botkyrkaparken, -"ett nytt Djurgården" (f.d. familjeparken). Hågelbyleden är som alla vet redan hårt trafikbelastad (30.000 bilar/dag nu och c:a 45.000 bilar/dag år 2030).


Märkligt så förunderligt! I de nya samrådshandlingarna med komplexa digra beskrivningar av vägar, trafikflöden, konstskogar, industrier, upplevelser och färgglada kartor med pilar hit och dit finns ingen text, som beskriver någon ny väg in till nöjesparken.


Jo, på sid 15 i handlingarna, på kartan under "markanvändning", ser jag något: Ett tunt rött streck märkt ny "lokalgata". Det strecket går rakt över den smala delen av Bornsjökilen och mynnar ut vid Kyrkvägen nära Tävlingsvallen, som också utgör en del av Bornsjökilen.


Märkligt att kommunen väljer att utesluta beskrivning av den "lilla lokalgatan", som är tänkt att svälja trafikmängden från E4.


Trafikflödet skall således gå rakt in i Bornsjökilen och var skall bilarna parkeras?   I Bornsjökilen? Hur hanteras Riksintresset för kultur, herrgårdslandskap, gröna kilen, arkeologi och fornlämningar?


Nej Botkyrka kommun. Detta duger inte! Ni mörkar, dvs avstår att beskriva och avslöja att en väg planeras att byggas igenom det känsligaste området i kommunen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0